БФС глоби Ботев (Пд) с 5500 лева за изцепките в "Надежда"

снимка: БТА/AP

Дисциплинарната комисия към БФС обяви днес няколко наказания. Както по-рано ви съобщенихме най-сензационноте решение от ДК бе глобата от 10 хиляди лева за Марек по подозрение в уреждане на мачове от А група след съвет на УЕФА.

Също така Крис Гади бе наказан за пет мача за грубото си нарушение срещу Георги Китанов.

ДК обаче наложи и сурови наказания на водещите отбори заради техните агитки. 

Проблемите създадени от феновете на Ботев (Пд) донесоха на клуба глоби в размер на 5500 лева и последно предупреждние за лишаване от домакинство.

Феновете на Ботев (Пд) нахлуха на терена по време на двубоя с Локо (Сф) от последния кръг в А група и само бързата намеса на треньора на тима Вили Вуцов предотврати по-сериозни последици.

Левски и ЦСКА са глобени с по 2 хиляди лева за използване на пиротехника.

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 1000лева.

За навлизане на публикана основание чл.37, ал.1, т. 1, б. В–предложение 3- ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдив с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2500 лева.

За увреждане на материалната база на стадиона на основание чл.37, ал.1, т.6, б.Б, ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдивс имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК „Ботев” гр. Пловдив да възстанови щетите на стадион „Локомотив” гр. София съобразно чл. 38, ал.1 от ДП.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК"Локомотив"гр. София с имуществена санкция в размер на 500лева.

За извършено нарушение по чл. 37, т.1, б.А, Б и В от ДП на основание чл.37, ал.1, т.20 /1/ДК наказва ПФК „Локомотив” София  с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2000лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва ПФК"Славия"гр. София с имуществена санкция в размер на 1000лева.