БФС не пожали Берое и Крис Гади, таранът с 5 мача наказание

снимка: beroe.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз не показа никаква милост към френския нападател на Берое Крис Гади и го лиши от състезателни права за 5 срещи за червения му картон в мача с Черно море.

"Моряците" спечелиха мача с 4:0, но загубиха вратаря си Георги Китанов за дълго време, след като кракът му бе счупен след единоборство с Гади в края на двубоя.

По-рано днес ръководството на Берое излезе с официална позиция по случая, в която защити футболиста си, посочвайки, че при влизането той се е борил за топката и тежката контузия на Китанов е в следствие на неволен инцидент.

Старозагорци изтъкват, че това е първият червен картон на Крис Гади в А група, като прилагат и видеодоказателство, че влизането на французина не е толкова "брутално", колкото го изкарват.

В крайна сметка в БФС не се смилиха над Берое и Гади, и нападателят няма да играе в 5 мача, като наказанието е пет пъти по-голямо от стандартната санкция за червен картон от 1 среща. Освен това Гади трябва да заплати и финансова санкция в размер на 3 000 лева.

Видео от единоборството между Крис Гади и Георги Китанов може да видите на ТОЗИ ЛИНК>>