Черно море охлади високите амбиции на Берое

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Черно море разгроми с 4:0 гостуващия Берое в среща от 12-ия кръг на "А" група и остави заралии на 8 точки зад временния лидер в шампионата ЦСКА.

Победата бе втора поредна за "моряците" в първенството и общо четвърта, като по този начин воденият от Никола Спасов отбор събра актив от 15 точки и се доближи на три пункта зад седмия във временното класиране Ботев.

Берое от своя страна остава с актив от 21 точки и на трета позиция във временното класиране, но вече допускайки сериозно изоставане от лидера ЦСКА. За водения от Петър Хубчев състав това бе и най-тежката загуба от началото на сезона в българското първенство.

Мирослав Манолов, Матиас Курьор, Кирил Котев и Симеон Райков бяха точни за успеха на "моряците", донасяйки сериозна радост на феновете във Варна.

Още до почивката Черно море успя да дръпне с два гола аванс пред своя съперник, усложнявайки значително задачата на заралии в днешния двубой.

В 22' резултатът на "Тича" бе открит, след като ветеранът Мирослав Манолов оползотвори дузпа, отсъдена за нарушение на Ковачевич срещу Коконов.

Осем минути преди почивката беройци допуснаха и второ попадение във вратата си. Отличен пас на Бекир Расим намери в коридор Матиас Курьор, като последният не сбърка със завършващия удар, останал очи в очи с Благой Макенджиев.

4119599

И след почивката Берое така и не успя да намери играта си, което доведе до още две попадения във вратата на заралии.

В 64' Черно море изпълни корнер пред вратата на гостите, а при последвалото разбъркване Кирил Котев стреля от близка дистанция, решавайки всичко в двубоя за 3:0.

Третият гол в срещата съвсем свали гарда на гостите, които допуснаха и четвърто попадение във вратата си. Четири минути преди края Матиас Курьор навлезе в пеналтерията на Берое и видя съотборника си Симеон Райков, който с левия крак не сбърка, оформяйки крайното 4:0 в сблъсъка.