Тодор Батков: Имаме проблеми, но ще вземем лиценз за Европа

снимка: Булфото

Собственикът наЛевски Тодор Батков днес беше на откриването на новия изкуствен терен на "Герена", като благодетелят на "сините" коментира тежката финансова обстановка в клуба.

Той разкри, че ръководството на тима все още дължи пари на част от многобройните чужденци, които минаха през клуба в последните години. Въпреки това той увери, че проблем с лиценза за европейските клубни турнири няма да има.

"Имаме проблеми. През Левски минаха много футболисти, които не направиха почти нищо, но въпреки това получиха много пари. Има и още да плащаме на някои от тях. Въпреки че има доста дупки, няма да имаме проблеми с лиценза", коментира Батков.

Той също изрази надеждата си да бъде формирано стабилно правителство след парламентарния вот, тъй като това е единственият вариант, при който сериозен спонсор ще помогне финансово на 26-кратните шампиони.

"Има надежда за нов спонсор, но всичко зависи от стабилността в държавата. Трябва стабилен кабинет, проведоха се избори и една партия победи. Тя е лидерска и е нормлано нейният лидер да бъде премиер. Спонсорите искат държавата да е стабилна. Каза го и президентът на Газпром, преди две години".

Що се отнася до новооткрития изкуствен терен Батков разкри, че той е изграден със сериозната помощ на Александър Кюлев, който е син на покойния банкер Емил Кюлев. Също така собственикът на Левски заяви, че грубият строеж на сектор А на стадион "Георги Аспарухов" е практически завършен.