Томов: Стивън Ло със сигурност ще помага на ЦСКА

снимка: Булфото

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов призна за директна връзка между реализирането на мегапроекта „Света София“ край Елин Пелин и евентуалните финансови инвестиции към клуба от милиардера Стивън Ло.

Азиатецът вече получи разрешение за изграждане на увеселителния парк и Томов е получил уверението му, че със започване на ремонтните дейности ще бъде осигурен генерален спонсор на ЦСКА.

Света София“ ще допринесе много за благото на ЦСКА, Стивън Ло ще ни помага със сигурност“, заяви Александър Томов. „С него (бизнесмена от Хонг Конг) е свързан и генералният спонсор на клуба.

Няма да слагам на екипите някакви неща за по 100-200 хиляди лева. Иначе нашите адвокати спечелиха делата около Нилсон и Тенгариня, въпреки че решението на съда още не е официално. Това, разбира се, са само едни от 150-те дела срещу нас, това е нещо нормално, но тези бяха най-скъпите.

Днес ще има инспекция на Сектор „Г“ и ще можем да отворим трибуната за домакинството на Ботев“, каза Томов и добави, че дължимото на Емил Гъргоров ще бъде заплатено, макар с Бадема да има „минимални разминавания“ около размера на сумата.

Томов говори по време на представянето на Златната и двете Сребърни обувки на легендарния Петър Жеков.

Златната обувка Жеков печели през 1969 година след като вкарва рекордните за първенството ни тогава 36 гола. През 1970 година нападателят печели Бронзова обувка с 31 попадения, а през 1973 година грабва отново Бронзова обувка, този път с 29 гола.

Петър Жеков е рекордьор в А група със своите 253 гола. Шест пъти е голмайстор на България. Участва на две Световни първенства. Сребърен медалист от Олимпиадата в Мексико. Пет пъти е шампион и четири пъти носител на Купата. Днес той е член на Надзорния съвет на ЦСКА. След седмица от клуба ще почетат 70-годишния му юбилей със специално тържество на "Армията".