Белаид на линия за Лудогорец, Вуцов без треньорски права

снимка: levski.bg

Защитникът на Левски Аймен Белаид ще бъде на линия за дербито с Лудогорец в 10-ия кръг на А група, както се очакваше. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа само с 1 мач бранителя за получения червен картон срещу Хасково при победата с 4:1 миналия уикенд.

Въпросното наказание ще бъде изтърпяно утре по време на двубоя от 1/16-финалите в турнира за Купата на България между Левски и Спартак във Варна. Тъй като нарушението на Белаид бе в игрова ситуация, комисията му е наложила минимално наказание, въпреки че картонът е директен. Обикновено ударите без топка или участието в ексцесии водят до по-сериозни санкции от страна на БФС.

Иначе Левски и ЦСКА получиха дежурните си глоби от по 2000 лева заради своите фенове, които са използвали пиротехнически изделия.

Освен Белаид, със спрени права за един мач е и Стивън Сънди от ЦСКА заради натрупани жълти картони. Той ще плати глоба 250 лева, а защитникът на Левски – 200 лева.

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов е лишен от правата си да ръководи от резервната скамейка мачовете на отбора. ДК към БФС е поканила треньора на следващото си заседание в петък, където заедно с делегата на мача Марек – Ботев ще бъде обсъден инцидента на двубоя в Дупница.

Марек е глобен с 1000 лева заради невъздържаното поведение на феновете си по време на въпросния мач, когато привърженик влезе в пререкание с наставника на Ботев, а към скамейката на гостите полетяха бутилки.