Левски спечели първи точки като гост след 4:1 над Хасково

галерия:

снимка: БТА/

Левски постигна трета поредна победа в А група. "Сините" фенове могат да си отдъхнат преди дербито с Лудогорец следващия кръг като техните любимци ги зарадваха с първа победа като гости този сезон. Всъщност това бяха и първи спечелени точки за столичани в А група този сезон.

Левски си го изкара на отбора на Хасково и го победи с 4:1 като гост във втория двубой от А група. Две грешки на вратаря Пейков позволиха на Левски да поведе с 2:0 още през първото полувреме с попадения на Луис Педро и Валери Домовчийски.

При първия гол останаха съмнения за засада, но страничния съдия остана безмълвен. Левски нанесе своя удар в рамките на две минути втората част като първо Гаджев се разписа след хубав пас на резервата Аниете, а след това самият Аниете добави един гол за 4:0.

В последните минути Аймен Белаид се изпроси червен картон като фаулира Хубенов в наказателното поле и Емил Ангелов бе точен от бялата точка.

 С тази победа Левски се изкачи на трето място в А група заедно с Литекс като изостава с една точка от ЦСКА и има преднина от точка пред Лудогорец и Берое.

Георги Иванов - Гонзо заложи на същия състав, който победи Славия преди седмица. "Сините" започнаха по-надъхано срещата, но нямаха положения до 19-та минута. Двубоят започна много спокойно с минимална агресия от страна на футболистите и на двата обора.

Първата по-сериозна опасност бе в 18-та минута когато Валери Домовчийски се опита да засече прострелно центриране отляво.

Така се стигна до 26-та минута, когато след центриране от корнер топката беше избита извън наказателното поле. Мигел Бедоя с много технично отиграване с пета преодоля защитник на Хасково и навлезе в наказателното поле, където шутира много силно.

Вратарят Пейков не успя да улови топката и там Валери Домовчийски я прати директно в гредата, но Луис Педро я върна във вратата на метър от голлинията.

4114550

Три минути по-късно Левски можеше да води с 2:0 след като при едно много опасно центриране от пряк свободен, защитник изби топката пред вратата.

Все пак това се случи в 39-та минута, когато Гаджев опита много интересен прехвърлящ удар. Вратарят Боян Пейков не успя да избие топката и тя попадна във Валери Домовчийски, който нямаше проблеми на празна врата за 2:0.

4114549

Второто полувреме също започна на бавни обороти. Домакините направиха две смени в самото началото на втората част пускайки в игра Узунов и Хубенов. Гонзо пък пусна на терена Ради Цонев, който замени Георги Сърмов.

Темпото в играта на "сините" спадна и те като, че ли гледаха повече да не допуснат гол отколкото да отбележат нов.

Хасково се опита да тръгне в по-предни позиции, но защита на Левски удържа. Постепенно Левски взе владеенето на топката и успокои нещата в своя полза. "Сините" пробваха постепенни атаки и нанесоха своя удар само в рамките на две минути. 

Първо в 75-та минута влезлият като резерва Аниете се включи много добре и премина покрай няколко футболисти на Хасково и намери перфектно Владимир Гаджев, който без проблеми фронтално срещу вратаря покачи на 3:0 за Левски.

4114548

Минута по-късно при нова атака за "сините" Веселин Минев центрира в наказателното поле, където Аниете бе точен с глава след като бе оставен непокрит. Домакините от Хасково реагираха като ужилени и  веднага стигнаха до греда дело на Кирчо Курмов.

В 83-та минута пък резервата Недялко Хубенов надбяга Аймен Белаид и защитник на "сините" го фаулира в наказателното поле. Съдията показа червен картон на защитника, а бившия играч на Левски Емил Ангелов бе точен от бялата точка.