Томов: Финансово ЦСКА не е по-зле от Левски, тръгваме по пътя на Лудогорец

снимка: Булфото

Най-крупният акционер в ЦСКА Александър Томов бе гост в актуално "Студио Дерби", където говори пред медиите за настоящото състояние на "Армията" и за вижданията си за бъдещето на клуба.

Благодетелят на 31-кратните шампиони заяви, че е убеден, че скоро ЦСКА ще извоюва заслуженото си място в Шампионската лига и да последва успешния управленски и спортно-технически опит на Лудогорец.

"Мястото на ЦСКА е в Шампионска лига и това ще стане в близко бъдеще, убеден съм. В момента имаме селекция, която ни дава 3-4-годишен простор за развитие, имаме два пълноценни отбора и група български юноши, които очаквам скоро да станат титуляри и сериозни звезди.

Имаме ясно изработена стратегия какво да правим по месеци за тази и следващата година. Имаме и едно боеспособно ръководство в лицето на старши-треньора и неговия щаб.

Имаме една прекрасна детска школа с близо 300 деца, от която очаквам при новата методика да излязат много сериозни потенциални звезди. Оптимисти сме.

Убеден съм, че след това, което направи Лудогорец, много български клубове, на първо място ЦСКА, ще тръгне по този път", описа причините за розовото бъдеще на ЦСКА Александър Томов.

Главният акционер на "Армията" каза и няколко думи по винаги актуалната тема с лиценза на ЦСКА. Той бе категоричен, че опасност за него няма, като за пореден път обвини бившите собственици от "Титан" за тежкото положение на "Българска армия".

"ЦСКА е оздравен, имаме 4-5 месеца да възстановим някои т.нар. "опасни" дългове, които са от 2010, 2011 и 2012 година.

В момента няма опасност за лиценза ни, ние имаме да платим още около 1.5 - 2 милиона лева дългове, направени от бившите юнаци. Това са скандални сделки, стои печатът и подписът на бившия изпълнителен директор.

Не смятам, че има основание по какъвто и да е повод да бъдат застрашени лицензите на ЦСКА. Не смятам, че в момента финансовото състояние е по-лошо от това на Левски", завърши Александър Томов.