Четвърта поредна и Литекс се долепи до ЦСКА

галерия:

снимка: БТА

Тимът на Литекс записа четвърта поредна победа от началото на сезона и се долепи до лидера ЦСКА във временното класиране на "А" група.

Тази вечер воденият от Красимир Балъков очаквано победи новака Хасково в двубой от 8-ия кръг, постигайки комфортен успех с 2:0 пред собствена публика на ст. "Градски" в Ловеч.

Кристиян Малинов и Вилмар Джордан се разписаха за "оранжевите" още преди почивката, а гостите от Хасково така и нямаха отговор в офанзивен план.

По този начин Литекс записа пета победа от осем изиграни мача и събра актив от 16 точки, нареждайки се на второ място във временното класиране. Лидер със 17 пункта е ЦСКА, докато тимовете на Берое и Лудогорец допълват първата четворка с по 15 точки в актива си.

Хасково остава на последната 12-а позиция в "А" група с актив от 4 точки, като новаците нямат победа в шампионата във вече седем поредни мача.

Още до почивката футболистите на Красимир Балъков до голяма степен предрешиха срещата, бележейки две попадения в мрежата на Боян Пейков.

В 36' Кристиян Малинов успешно реализира с воле от границата на пеналтерията, след като и Боян Пейков не се намеси по най-добрия начин преди това.

Пет минути по-късно Литекс нанесе и втори удар по своя съперник. Армандо Ваюши центрира прецизно в наказателното поле на хасковци, а Вилмар Джордан с глава удвои аванса на "оранжевите" - 2:0.

След почивката Литекс можеше да стигне и до класически резултат, но няколко добри атаки на домакините не дадоха желания резултат.