Никола Спасов събуди Черно море

галерия:

снимка: Булфото

Черно море се наложи с 3:0 над гостуващия Локомотив (Пловдив) при повторния дебют на Никола Спасов на руля на "моряците".

Головете за варненци вкараха Георги Божилов в 43-а минута и Симеон Райков, който се разписа на два пъти - в 56-а и 63-а минути. 

Заслуженият успех отлепи тима от дъното и с пет точки той вече се намира на 11-а позиция. Важно е да се отбележи, че Хасково, който е 12-и е с мач по-малко. Тази вечер тимът от едноименния град гостува на Берое.

С пет точки е и Славия, но "белите" също са с мач по-малко. Локомотив (Пловдив) остава девети с точка повече.

Двубоят започна с по-активна игра на домакините, а Божилов и Райков бяха доста активни в предни позиции. 

Пловдивчани погледнаха към вратата на Китанов в 16-а минута, когато Камбуров намери Якимов, но той стреля неточно.

Черно море все пак излезе напред в резултата в 43-а мунута. Симеон Райков центрира от ъглов удар, а Божилов засече с глава за 1:0.

Втората част започна добре за домакините, които удвоиха в 56-а минута. Михаил Венков центрира в пеналта на "смърфовете", бранителите не успяха да изчистят и Райков се възползва от това, за да покачи на 2:0.

Само 7 минути по-късно отново Райков се разписа. Голът дойде след пряк свободен удар, при който топката тупна и затрудни максимално вратаря Йордан Господинов, който не се справи и за трети път извади кълбото от мрежата си.

Малко преди това Райко също стреля опасно след фаул, но Господинов спаси.

В 70-а минута бившият футболист на Левски можеше да направи хеттрик, след като излезе сам срещу Господинов, но защитник на Локомотив успя да изчисти.

До края не се случи нищо кой знае колко интересно, а за това допринесе и дъждът, който заплющя над Варна.