ЦСКА: Няма да се огънем! Ще обжалваме решението на ФИФА

Ръководството на ЦСКА излезе с официално съобщение на сайта на клуба, в което заявява, че няма да се огъне и ще обжалва решението на ФИФА за спиране на трансферите на отбора пред Арбитражния спортен съд в Лозана.

По-рано днес се появиха информации, че ЦСКА е загубил дело, заведено от бившите футболисти на клуба Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня и трябва да им изплати обезщетение от 500 000 евро.

Ето и позицията на ЦСКА:

Армейци,

Решението на Камарата за разрешаване на спорове на ФИФА по случаите Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня срещу ПФК ЦСКА ще бъде обжалвано от ПФК ЦСКА пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Обжалването и пледоарията ще се изготви от адвокат Борис Колев в следващите няколко дни. Смятаме, че имаме достатъчно аргументи да спечелим делото, което е водено от същите лица, които фалшифицираха подписа на Гуидо ди Вани.

Същевременно, това е поредният случай от престъпните и некадърни действия на бившите управленци от Титан. Колкото и да плащат на определени медии, техните деяния ще бъдат наказани от историята и феновете. Случаят с Антонио и Тенгариня е фрапиращ, както и много други случаи с такива футболисти и техните агенти, които са подписвали договори без състезателите въобще да са играли за армейския клуб. Състезателят Нилсон Антонио е играл 7 мача, а Бернардо Тенгариня – 6.

Медиите и обществото ще бъдат запознати с най-скандалните случаи от безобразията на лицата И. Иванов и Д. Борисов и тяхното обкръжение. Армейският клуб страда и все още ще страда от скандалните действия на бившите управници.

Жалко е, че компетентните държавни органи продължават да мълчат по въпроса.

Обръщаме се към всички фенове за категорична и масова подкрепа срещу бившите управници за намесата на компетентните държавни органи.

ЦСКА няма да се огъне! ЦСКА побеждава и ще продължава да побеждава!

УС на ПФК ЦСКА АД