"Сините" фенове изригнаха: Вън пиявиците от Левски

снимка: levski.bg

Феновете на Левски, обединени под "Национален клуб на привържениците на Левски", излязоха с остра декларация срещу маркетинговия директор на клуба Милена Модева.

Причината за това са последните няколко месеца, като феновете визират най-вече действията, които директорът е осъществила, с които едва не е провалила честванията на 100 години Левски.

В декларацията се споменават и други притеснителни факти за последните 3 години, в които Модева е в клуба, свързани с визията на отбора в социалните мрежи и Интернет, връзката с определени сайтове, липсата на спонсори и други.

Ето и пълния текст на декларацията на феновете на Левски

Уважаеми Левскари, всички сме отлично запознати със ситуацията в любимия ни клуб, но има някои детайли, които обикновено остават вън от общия поглед върху нещата.

Освен огромния и явен проблем в Левски, който може да бъде обобщен като недалновидно управление и неясна собственост (предвид наличието на немалък процент от акциите на клуба в офшорна фирма), в клуба на ключов пост е спуснат „парашутист”, чийто действия и бездействия ни карат да смятаме, че определено работи в лична полза и за интереса на трети лица, но не и за този на вековния отбор.

Вчера, без абсолютно никакъв информационен повод и три месеца след паметната дата 23 май 2014 г. в официалната страница на Левски се появи информация, която очевидно има за цел да внуши, че юбилеят на клуба и събитията, свързани с него са плод единствено и само на маркетинг отдела на ПФК.

Няма да ви губим времето за да припомняме всичко, което направи обединената синя общност за реализацията на събитието, но смятаме за редно да посочим действията на г-жа Милена Модева, свързани с юбилея.

Благодарение на нейния професионализъм събитието бе облечено в непосилен и абсурден бюджет, което месец и половина преди 23-ти май поставяше провеждането му под огромно съмнение.

Защо?

Първо, защото г-жа Модева искаше да доведе Лацио в София чрез посредническа агенция, чийто хонорар бе от десетки хиляди евро.

Второ, защото г-жа Модева искаше да набави средства за покриване на разходите по участието на Лацио и комисионната за посредника като осигури пари „напред” от фирма за разпространение на билети, която срещу тази си „добрина” щеше да прибере приходите от билетите за самия юбилей и забележете – щеше да получи ексклузивни права за разпространението на билетите за домакинските мачове на Левски за период от няколко години.

Трето, защото г-жа Модева уверяваше, че няма по-евтин вариант за чартърен полет за италианците, от този, който тя бе намерила. Оказа се обаче, че доброволците, работили за провеждането на юбилея, намериха двойно по-изгоден.

Четвърто, защото г-жа Модева водеше преговорите с генералния спонсор на събитието, чийто финансов ангажимент към юбилея остана висящ, което пък доведе до допълнителни усложнения, нерви и безсънни нощи за доброволците.

Пето, защото г-жа Модева показа тотална некомпетентност при изработването и реализирането на пазара на хита сред фен-артикулите. Става въпрос за юбилейния малиново-жълт екип. Г-жа Модева поръчваше на производителя изключително малко бройки екипи, които не задоволяваха търсенето, което продължава и в момента.

Шесто, защото г-жа Модева е направила договора с фирмата за екипи така, че в клубната каса влиза минимална част от продажната цена на екипите. Да не говорим, че сумата от 85 лева е завишена в сравнение с тази, на която се продават екипи на други отбори от същата марка.

Седмо, защото г-жа Модева буквално обсеби дейни хора от екипа на НКП, чиито наивитет бе впрегнат в нейна полза. Така например се стигна до ситуацията, в която отчетът на Фондация 100 години Левски все още не е напълно прозрачен с аргумента, че счетоводителката трябва да отговори. В същото време обаче по темата тече лъжлива информация в откровено жълти издания - изпитан модел на действие за отстраняване на опоненти от покровителите на г-жа Модева.

Осмо, защото от г-жа Модева администрацията на клуба се е видяла в чудо. Дамата не дава отчет на никого какво прави и защо го прави и откровено кадрува. Пример за последното е тотално безпричинното уволнение на дългогодишния служител и доказано „болен” Левскар Гретиен Славов. Без обосновка Гретиен, който отговаря за издаването на програмката за всеки домакински мач, е бил освободен от клуба със заповед г-жа Модева.

Девето, защото г-жа Модева за близо тригодишния си престой на Герена не е довела нито един сериозен спонсор, което е основното задължение на маркетинговия директор. Нещо повече – големите фирми бягат от нея. Тя направи и всичко възможно за протакане на подписването на договора с Лев Инс, чиято реализация дори бе поставена под въпрос.

Десето, г-жа Модева работи целенасочено по блокиране развитието на официалния сайт на ПФК и на електронния магазин към него, с цел пренасочване на информационния поток към сайтове, свързани с преките ѝ началници. Г-жа Модева даде администрирането на официалната страница на клуба (която е следена от почти 400 000 души) в социалната мрежа Фейсбук на външна компания, като всички новини, свързани с Левски, водят трафик (пари) на сайт, който няма нищо общо с Левски. Г-жа Модева блокира стрийминга на неофициални срещи на клуба, както и на мачове на младежките формации на Левски, с мотива, че това конкурира новоразвиваща се дейност на въпросното електронно издание.

Националният клуб на привържениците смята, че макар и да настъпва бавно и трудно, времето за промяна в Левски е дошло и персони като горепосочената откровено нямат място в клуба.

Призоваваме господарите на г-жа Модева да я приберат под крилото си, а не да я държат на хранилка в ПФК.

Призоваваме и самата г-жа Модева да се оттегли от Левски и да се отдаде на панчаревската си страст, защо Левски има нужда от професионалисти и от Левскари, а тя не отговаря на нито едно от двете изисквания.

Призоваваме също така ръководството на клуба да предприеме мерки по отстраняването на г-жа Модева, в случай, че не бъдат удовлетворени горните ни две искания.

В противен случай НКП ще изчерпи и малкото си останала толерантност към ръководството на ПФК.