Левски - Локомотив (София) - “сините” излизат за първа победа в А група

галерия:

снимка: БТА

Тази вечер Левски посреща Локомотив (София) в първото столично дерби от 3-ия кръг на подновения сезон в А група.

Двубоят на стадион “Георги Аспарухов” е с начален час 20:00 и ще бъде ръководен от Цветан Кръстев.

В останалите две срещи от днешната програма на А група новакът Хасково, който в първия кръг шокира шампиона Лудогорец (1:0) посреща Локомотив (Пловдив) от 18:00 часа, а “орлите”, които вече са водени от Георги Дерменджиев, играят с другия новак - Марек на “Лудогорец Арена” от 20:00 ч.

Столът на новия старши треньор на Левски Хосе Мурсия сериозно се клати и при евентуален негативен резултат с Локо (Сф) вероятността той да бъде сменен е много голяма, като за това намекна и изпълнителният директор на “сините” Георги Иванов - Гонзо преди няколко дни.

Испанският специалист все още няма победа в официален мач за Левски, след като отборът му записа равенство - 1:1 с Локомотив (Пловдив) на старта на първенството, а във втория кръг “сините” загубиха за пети пореден път от вечния враг ЦСКА, този път с 2:0.

Така двубоят с “железничарите” се явява последен тест за Пепе Мурсия да остане на поста си и испанецът да се превърне в поредния сменен треньор на “Герена”.

4105484

“Аз винаги съм бил оптимист. Все пак са минали само два мача. Не правете генерални изводи.

Доволен съм от факта, че играчите се раздадоха във Вечното дерби, но не съм доволен от резултата. Няма да се връщаме повече назад защото този мач вече е затворена страница за мен. Искам срещу Локо (Сф) да постигнем най-накрая така очакваната първа победа за сезона.

За нас разликата е, че това е по-малко дерби от мача с ЦСКА. Липсва ни гола и трябва да успеем да отбележим”, каза Мурсия на пресконференцията си преди мача.

И докато Левски все още търси първата си победа през новия сезон в А група, Локомотив (София) вече я постигна и то срещу силния тим на Литекс (2:0). Това бяха и първи точки за възпитаниците на Димитър Васев след поражението (1:0) от Ботев в Пловдив в първия кръг.

"Знаем, че в Левски има някакво напрежение, така че на съперника ни в събота няма да му бъде лесно. Тайно се надявам да спечелим на "Герена", коментира спортният директор на “железничарите” Кристиян Добрев.

Пепе Мурсия има ще има доста да мисли около стартовия си състав, след като травмите на игралите на инжекции срещу ЦСКА Пламен Крумов и Валери Божинов се влошиха, докато Луис Педро е наказан след получения червен картон във Вечното дерби. Трайно контузени остават Борислав Цонев, Мирослав Иванов и Пламен Илиев.

4105483

Добрите новини за Мурсия са, че в тима се завръща авторът на единствения до момента гол за Левски в А група - Валери Домовчийски, който вече е напълно възстановен от разтежение в аддукторите. Освен него, в игра се връща и Веселин Минев.

За първи път през този сезон шанс за изява могат да получат младоците Радослав Цонев и Мики Орачев, които се завърнаха в тима след участие в Европейското първенство за младежи до 19 години.

В двубоя няма да вземе участие Антон Огнянов, който през седмицата бе даден под наем от Левски в “Надежда” и няма право да играе срещу “сините”.