От БФС призоваха: Доживотни наказания за черно тото

снимка: SPORTA.BG

Шефът на напревление Детско-юношески футбол на БФС Пламен Михов коментира скандала около задържания футболист, участник в юношеските национални отбори, пред БТА.

"Знам името на човека, но не мога да го кажа, защото в момента тече следствие. Докато няма официално становище на компетентните органи нямам право да говоря. Моето мнение е, че ако се докаже вина на футболист или футболисти, те трябва да бъдат извадени завинаги от българския футбол.

С тази реакция единствено ще покажим какво е бъдещето на хора, които тръгват по този лош път. А за наказателната отговорност пред закона е ред на органите на реда. Това е идеален момент да се приложи законът с цялата му сила, коментира Пламен Михов.

Михов се върна тази сутрин от Редовен конгрес на Германския футболен съюз, където заедно с други българи участваха в работата и на треньорската комисия, и както и в дискусии около новостите.

На самия конгрес е прочетен и анализ на изминалото Световно първенство, което беше спечелено именно от Германия. Типично по германски обаче домакините очертали веднага контурите на бъдещата им работа и посочили към какво ще се стремят в следващите години.

От българска страна, освен Михов, са присъствали Юри Николов, Нестор Юруков, Георги Донков, Георги Василев-Гочето, Левон Апкарян. Покани имало към Красимир Балъков и Петър Хубчев, но те нямало как да присъстват заради ангажиментите си в клубовете. Самият Балъков е и член на Треньорската комисия на ГФС.

Освен българската група са присъствали треньорите на националните отбори на Колумбия Хосе Пекерман и на Коста Рика Хосе Луис Пинто. Двама треньори от Бундеслигата- Томас Шааф (Айнтрахт Франкфурт) и Армин Фее (Щутгарт), пък били поканени да споделят опита си за налагането на млади играчи в своите отбори.

И двамата се обединили около мнението, че налагането на млади играчи е важно и необходимо, но всеки треньор иска млади и качествени футболисти.