Официално: Фулъм привлече Николай Бодуров от Литекс

снимка: БТА

От официалния сайт на английския Фулъм обявиха официално, че българският национал Николай Бодуров е играч на отбора.

Договорът на 28-годишния защитник е до 2017 година, а Бодуров вече се е присъединил към новите си съотборници на лагера на тима в Австрия.

„Футболен клуб Фулъм с радост съобщава за привличането на българския национален защитник Николай Бодуров.

Бодуров изигра 125 мача за родния си Пирин Благоевград, а през 2009 година се премести в Литекс Ловеч, където записа 258 двубоя и 10 попадения и спечели 2 титли на България.

Бодуров, който може да играе в центъра или отдясно на отбраната, има опит в Шампионската лига и Лига Европа с отбора на Литекс.

Неговото представяне му спечели място в националния тим през октомври 2010 година, като той дебютира срещу Уелс в Кардиф под ръководството на тогавашния селекционер Лотар Матеус. Българинът има 24 мача за страната си.

Клубът приветства Николай и му пожелава успешна кариера с белия екип,“ се казва в съобщението на официалната страница на Фулъм.

Николай Бодуров става третия български футболист, който ще защитава цветовете на Фулъм. Димитър Бербатов игра сезон и половина в лондонския клуб.

Един полусезон във Фулъм изкара и Станислав Манолев, който бе преотстъпен от тима на ПСВ преди да замине към руската Висша лига.

През миналият сезон Фулъм изпадна от Висшата лига и от новия сезон ще играе в Чемпиъншип. Мениджър на английския клуб е Феликс Магат, който е известен със строгата си дисциплина в отбора.