Мурсия: Винаги има напрежение, но аз съм оптимист

снимка: Булфото

Старши треньорът на Левски Хосе Мурсия призна, че има напрежение около неговото работно място, но обяви че трябва да се мисли позитивно.

Наставникът на „сините“ попадна под сянката на съмнение за ново треньорско уволнение в Левски след лошия старт от началото на сезона. Левски няма победа в първите два мача и загуби Вечното дерби от ЦСКА.

Спортният директор на „сините“ Георги Иванов – Гонзо призна, че ако резултатите на отбора са плачевни тогава може треньора да бъде уволнен.

Винаги има напрежение на работното място. Всеки изпитва такова напрежение и сигурно при вас е така. Налага се да живеем с него, но въпреки всичко смятам, че трябва преди всичко да мислим позитивно. Аз винаги съм бил оптимист. Все пак са минали само два мача. Не правете генерални изводи," заяви Мурсия на официалния брифинг преди мача с Локо (Сф)

Наставникът добави, че Валери Божинов и Пламен Крумов все още се възстановяват от травми след дербито с ЦСКА.

Божинов и Крумов още не са възстановени, но Домовчийски е добре. Доволен съм от факта, че играчите се раздадоха във Вечното дерби, но не съм доволен от резултата. Няма да се връщаме повече назад защото този мач вече е затворена страница за мен. Искам срещу Локо (Сф) да постигнем най-накрая така очакваната първа победа за сезона,“ добави още Мурсия.

Левски излиза срещу Локомотив (София) в събота от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Мурсия сподели с няколко думи и виждането си за съперника.

"Локо (Сф) има добри централни защитници и добър нападател.  Полузащитникът Иванов пък дава добро равновесие в играта. Атаките им са скоростни и разчитат много на контри.  За нас разликата е, че това е по-малко дерби от мача с ЦСКА. Липсва ни гола и трябва да успеем да отбележим. Не трябва да губим топката в спорните зони и трябва да създаваме положението, които знам че можем да създаваме," сподели Мурсия.

"Със сигурност утре ще имаме вратар. Ще пази този, който е най-подготвен. Една от трудностите е, че опознавам качествата на играчите в движение. Не го казвам като извинение, но така стоят нещата", каза още Мурсия.