Сериозни глоби чакат ЦСКА след победата във Вечното дерби

снимка: БТА

Две жестоки глоби очакват ЦСКА за изтрезняване след победата над Левски с 2:0.

По-голямата секира ще дойде от фирмата, която държи телевизионните права. От "Футбол про медиа" се оплакаха, че са нарушени драстично правилата при разпределението на рекламните пана по време на Вечното дерби.

Според тях от търговския отдел на ЦСКА са пуснали свои клиенти за сметка на полагащите се на "Футбол про медиа". Глобата в такива случаи може да достигне 100 000 лева, посочва вестник "Стандарт".

Няма да се размине и без санкция от БФС за канонадата от "червения" сектор. Не е изключен вариант наказание от един мач при закрити врата, ако в докладите има данни за ударени служебни лица.

От ЦСКА признаха, че и без това търпят сериозни финансови загуби покрай отпадането от Зимбру. 130 000 евро се полагаха от фонда на УЕФА.

Освен това "червените" бяха договорили тв правата за домакинския мач с австрийския Грьодиг за 40 000 евро. Очакваха се и поне 10 000 зрители, които да генерират 100 000 лева приход от билети.

Въпреки финансовите удари  липса на спонсор в момента всички заплати са изчистени. Нещо повече, вече са оправени задълженията към играчите от настоящия тим, натрупани по времето на "Титан". Пари чакаха Апостол Попов, Пламен Крачунов, Антон Карачанаков.

Допълнителни премии за поредната победа над Левски не са обещавани. Александър Томов вече се опари, след като на своя глава обяви общо 14 000 лева на калпак за серията от миналия сезон, но няма откъде да намери парите.