Под дъжда в София кризата в Литекс се задълбочи

снимка: БТА/AP

Локомотив (София) задълбочи кризата в Литекс, след като възпитаниците на Димитър Васев удариха с 2:0 ловчанлии в последен мач от втория кръг на А група, който се игра пред изключително малко зрители в столични квартал "Надежда".

В мач без особени футболни достойнства "оранжевите" контролираха повече топката и имаха повече опасности, но "железничарите" се възползваха отлично от втората си сериозна ситуация и поведоха.

В 24' по дясното крило проби Генов, който успя да центрира ниско по тревата в пеналта на гостите, а там Шехуди беше оставен непокрит и с мощен удар новото попълнение на тима откри резултата.

Преди това още в 9' Шехуди можеше да е открил резултата, но тогава той уцели десния страничен стълб след грешка в защитата на Литекс.

"Оранжевите" пък изглеждаха тотално неориентирани, като дори пускането на Косоко, Руменов и Ангелов не помогнаха за по-добрата игра на тима, а в 79' резултатът в полза на съперника набъбна.

При корнер в 79' Даниел Генов, който записа много силен мач, надскочи персоналния си пазач и успя да стреля с глава. Там Винисиус първоначално се намеси, но нападателят дотича и успя да вкара за 2:0.

С това "оранжевите" остават на дъното в класирането с голова разлика 0:3 и без спечелена точка. Красимир Балъков пък няма особени поводи за радост, след като през седмицата Литекс отпадна и от Лига Европа, въпреки победата си с 2:1 в Унгария над Дьошгьор.

Това пък е първа победа за Локомотив (София) през новия сезон, след като в първия кръг отборът падна злощастно с 1:0 от Ботев след гол от дузпа. В момента столичани заемат 4-а позиция.