М'Боли взе решение за бъдещето си

снимка: Булфото

Вратарят на ЦСКА Райс М'Боли взе решение за бъдещето си и от следващия сезон ще играе във футболното първенство на САЩ - Мейджър Лийг Сокър. За това информира днешното издания на португалската медия "O JOGO".

Според изданието, алжирксият национал е помислил внимателно върху офертите, които е получил, и в крайна сметка е предпочел предложението на Филаделфия, които ще платят 300 хиляди евро на "червените" за правата на играча.

Преди няколко дни се смяташе, че М'Боли ще замести Давид Оспина на вратата на Ница през новия сезон, но в крайна сметка той е предпочел по-доброто от финансова гледна точка предложение и е подписал за 3 години.

Алжирският национал направи отлично впечатление по време на Световно първенство 2014, след като спаси над 20 удара в 4-те мача, в които игра в турнира. Той беше и сред най-добрите на терена срещу Германия, но не успя да помогне на своите да отстранят бъдещия шампион.

Към него интерес имаше дори от Серия А, но Милан и Интер така и не отправиха конкретна оферта за играча. Очаква се до няколко дни от Филаделфия да обявят официално трансфера на М'Боли.

Самият играч се завърна в ЦСКА през миналото лято и първоначално беше резерва, но заради нежеланието на Черни да намали заплатата си, Райс записа силна пролет и беше повикан в националния отбор.