Локо (Пд) и Славия поделиха точките

снимка: БТА

Локомотив /Пловдив/ и Славия завършиха 1:1 в мач от втория кръг на "А"-футболна група, игран пред около 4000 зрители в Пловдив.

Двата отбора започнаха мача предпазливо и разчитаха предимно на удари от далечна дистанция. Най-опасен бе ударът на Станислав Генчев в 29-та минута от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините Йордан Господинов спаси.

А само след една минута резултатът бе открит - в 30-та минута Благой Наков подаде точно на Дани Кики, който също от границата на наказателното поле стреля и изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на ветерана Георги Петков - 1:0 за Локомотив /Пловдив/.

В края на първото полувреме Богомил Дяков, който получи жълт картон за опасно влизане в краката на Фернандо да Силва, получи контузия отново при рискова игра от негова страна и бе сменен от Георги Вълчев.

В 52-та минута Фернандо да Силва центрира в наказателното поле на домакините, бразилецът Мишел Платини засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Йордан Господинов - 1:1.

Десет минути по-късно гостите от София бяха блзко до втори гол - Фернандо да Силва премина през трима пловдивчани и подаде на Джереми Манзоро, който стреля на сантиметри край десния страничен стълб на вратата на Господинов.

В 87-та минута влезлият като резерва Иван Вълчанов можеше да донесе победата на "белите", но ударът му с глава мина над напречната греда и така последният съдийски сигнал на Станислав Тодоров прозвуча при резултат 1:1.