Лудогорец остана без победа в първенството

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът на България Лудогорец остана без победа от началото на сезона в "А" група, след като днес "орлите" достигнаха единствено до равенство 0:0 при гостуването си на Черно море във Варна.

Шампионите все пак спечелиха първата си точка през кампанията, имайки предвид, че отборът на Стойчо Стоев сензационно загуби от новака Хасково в първия кръг.

Преди няколко дни Лудогорец завърши наравно 1:1 при визитата на люксембургския Дюделанж в Шампионската лига, като днешното реми във Варна означаваше и трети пореден мач без победа във всички турнири за шампионите. След само четири дни Лудогорец излиза срещу белградския колос Партизан в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

За Черно море пък това бе второ поредно равенство след ремито с Берое в Стара Загора миналия уикенд.

Стойчо Стоев отново взе решение да съхрани Роман Безяк за двубоя с Партизан, като словенският таран бе заменен от Жуниор Кишада сред стартовите единадесет. Марселиньо, Дани Абало и Михаил Александров трябваше оперират от втора позиция, като на пейката бе оставен и друг от големите асове на тима - Върджил Мисиджан. Фабио Ешпиньо и Абел Анисе започнаха като двойка вътрешни халфове, докато капитанът Светослав Дяков стартира на нетипичната за него позиция на централен бранител. Негов партньор в защита бе Александър Александров, докато Жуниор Кайсара и Витиня стартираха като крайни бранители.

Александър Станков заложи на Иван Коконов и Георги Божилов в офанзивен план, докато Симеон Райков и Сашо Александров трябваше да щурмуват защитата на разградчани през двата фланга. Тодор Паланков и Стенио стартираха в полузащита, а Венков, Котев, Сталев и Станчев бяха наредени в отбрана пред вратаря Георги Китанов.

4104560

Двубоят на "Тича" стартира в добро темпо, като опасните ситуации пред двамата вратари не липсваха. По-остро обаче атакуваха домакините, докато футболистите на Лудогорец по традиция не се чувстваха удобно на стадиона във Варна.

Още в 2' Дани Абало опита удар, но топката премина близо до една от гредите зад Георги Китанов. Три минути по-късно "моряците" отговориха, а Владислав Стоянов зрелищно отрази силен изстрел на Симеон Райков. В 9' отново Черно море застраши вратата на съперника, но и този път Стоянов не трепна след мощна топка на Тодор Паланков.

4104557

В 12' трибуните изтръпнаха, защото Лудогорец достигна до добра възможност за откриване на резултата. Жуниор Кайсара центрира в пеналтерията на Черно море, където Марселиньо съумя да засече топката с глава. Георги Китанов обаче бе на мястото, улавяйки сигурно кълбото. Дванадесет минути по-късно отново пред Марселиньо се откри прекрасна възможност за гол. "Кариоката" успя да се измъкне зад защитата на Черно море, но и този път ударът му с глава попадна право в обсега на Китанов.

Шест минути преди почивката късметът покри домакините. Лудогорец получи правото да изпълни пряк-свободен удар, а зад топката застана Фабио Ешпиньо. Португалецът завъртя добре кълбото, но то срещна напречната греда зад Георги Китанов. Черно море отговори с опасна контраатака, но Симеон Райков не успя да се ориентира след грешна изява на Кайсара в наказателното поле.

4104559

Втората част на "Тича" стартира с опасна акция на гостите, като за пореден път Марселиньо бе човекът, който се оказа на върха на атаката. И този път обаче изстрелът на бразилеца не представляваше проблем за Георги Китанов.

В 56' се стигна и до отлична възможност в полза на Черно море. Иван Коконов бе изпуснат от защитата на шампионите и навлезе в наказателното поле на Лудогорец, нп нападателят взе изключително грешно решение, опитвайки неуспешно да потърси с пета свой съотборник. Четири минути по-късно Дани Абало стреля технично с десния крак, но на сантиметри покрай страничната греда. В 62' Георги Божилов също опита късмета си, а макар и с леки колебания, Владо Стоянов успя да спаси.

4104558

И докато мачът в морската столица вървеше към равенство, шампионът на България бе по-близо до успеха в самия край. Две минути преди края резервата Роман Безяк изкочи очи в очи с Георги Китанов, като техничният удар на словенеца матира младия страж на Черно море. За лош късмет на "орлите" обаче, кълбото премина съвсем близо до левия страничен стълб на вратата. В добавеното време Христо Златински също опита да донесе трите точки на Лудогорец, но бомбеният удар на халфа с левия крак излезе в аут.