Левски се изложи, Пирин изпусна успех на "Герена"

снимка: БГНЕС/EPA

Левски и Пирин не си отбелязаха гол в мач от 7-ия кръг на ”А” група. В края на мача Маркиньос пропусна дузпа и не успя да донесе трите точки за ”орлетата”.

По този начин тимът на Стойчо Стоев се издъни за втори пореден мач, след като преди седмица загуби от закъсалия Локомотив в Пловдив с 0:1. Сега, през първата част на "Георги Аспарухов" бе повече от скучно, след като "сините" проспаха първата част.

В 21-ата минута Мики Орачев, който игра на непривичния за него пост на ляв външен халф, бе намерен в наказателното поле на "орлетата", но последвалият му удар попадна в ръцете на Костов. До края на първата част не се случи абсолютно нищо интересно и двата тима се прибраха на почивката при нулево равенство. 

В 56-ата минута дойде и най-чистото положение за 26-кратните шампиони, след като центриране на Краев в наказателното поле намери Прохазка на няколко метра от вратата на "зелените", но последвалият му удар бе париран от стража на гостите.  В средата на второто полувреме Краев майсторски се измъкна от персоналния си пазач, след което стреля, но право в ръцете Костов.

В 78-ата минута Бедоя се озова на отлична позиция, но последвалият му удар бе крайно разочароващ и излезе в аут. Така се стигна до 84-ата минута, когато Мартин Тошев излезе сам срещу Йоргачевич и сръбския вратар бе принуден да го фаулира. Зад топката застана Маркиньос, чийто удар бе париран с вещина от Йоргачевич.

В последните минути "сините" опитаха хаотичен натиск, който не доведе до нищо по-сериозно. В същото време в даденото от съдията 6-минутно продължение, Тони Тасев направи за смях Прохазка, а в последствие се оказа на отлична позиция, но последвалият му изстрел излезе в аут.

Така в крайна сметка Левски се издъни сериозно, а Пирин записа едва втора точка от началото на сезона.