Официално: Левски с поредно ново попълнение

снимка: levski.bg

Испанският нападател Антонио Салас Куинта – Аниете днес официално подписа едногодишен договор с клуба, информира официалният сайт на "сините".

През миналия сезон Аниете игра за гръцкия Ники Волос, отбеляза 21 гола и имаше главна заслуга за шампионската титла във втора дивизия на гръцкия футбол и изкачването на отбора в елитната дивизия.

За нападателя се говори вече няколко седмици, като едва преди няколко дни беше научено неговото име от българските медии.

Аниете не впечатлява с особена физика, тъй като е висок 174 сантиметра и не играе като типичен централен нападател. Той може да играе като втори таран, както и на всяка позиция зад нападателите, независимо дали е в центъра, вляво или вдясно.

Новият нападател на "сините" ще спори за титулярно място с Валери Домовчийски, който към момента се ползва с доверието на Пепе Мурсия, а и вкара изравнителния гол за 1:1 срещу Локомотив (Пловдив).

Аниете ще бъде в групата за двубоя срещу ЦСКА, след като нападателят убеди треньорското ръководство, че се намира в добра физическа форма и няма да наваксва с подготовката.

За Вечното дерби е готов и Владимир Гаджев, който се очаква да почне като титуляр, а и да си върне капитанската лента. В първия мач от сезон капитан беше Валери Божинов.