Паника в Левски след оставките, феновете мълчат

снимка: БГНЕС

Служители, играчи и треньори в „Левски“ се хванаха за главата и се чудят какво се случва в клуба след лавината от оставки по високите постове. Първо единият от собствениците на „сините“ Иво Тонев заяви, че ще внесе своята в първия ден от седмицата и напуска Управителния съвет. До понеделник решението му може да бъде променено единствено и само от феновете на тима. 24 часа след оставката му обаче привържениците не бяха решили какво да правят. Фракциите НКП и тръст „Синя България“, които са членове в УС, също останаха безмълвни, обобщава "Труд".

Часове след оставката на Тонев и друг шеф изяви готовност да си тръгне. Спортният директор Георги Иванов не бил доволен от някои процеси, които се случват на „Герена“, а решението на Тонев му дошло като гръм от ясно небе. Двамата работят в разбирателство и неслучайно наблюдаваха заедно голяма част от срещите на тима през сезона. Любимецът на Сектор „Б“ не бе доволен от напускането на Стойчо Стоев, а по всичко личи, че е на подобно мнение и за Иво Тонев. На Гонзо се насъбра доста в последните седмици и няма да е изненада, ако наистина си тръгне. „Труд“ разбра, че до края на работния ден вчера директорът не е депозирал оставката си, което означава, че има шанс Иванов да остане.

Какво каза Георги Иванов по въпроса?

„Хората не могат да оценят какво е направил Иво Тонев за клуба през изминалата година. Смятам, че в Левски се гледа много негативно. Ще изчакам да видя в понеделник как ще се развият нещата и тогава ще преценя дали да си подам оставката“, посочи Гонзо, цитиран от Нова телевизия. 

„Сами виждате какво се случва на последния Управителен съвет. Ще изчакам да видя в понеделник как ще се развият нещата. Аз не съм присъствал на срещата на Управителния съвет. Аз мога да си тръгна по всяко време. Не мога да си тръгна заради някой човек. Иво Тонев направи много през изминалата година. Всичко това го правим за Левски, за феновете и за хората. Щом никой не го оценява, какъв е смисълът да продължаваме да го правим?

Аз не съм говорил с никой. Явно много хора искат да си подам оставката и ако искат, ще си я подам в понеделник.“

Трусовете на „Герена“ се случват в сравнително мирно време - почивката преди началото на новия сезон. Новината за оставките изплаши служителите, защото никой не знае какво се случва в клуба. Това, че служители, треньори и играчи трябваше да научават за събитията в „Левски“ от медиите, ги хвърли в паника. Всички очакваха, че сътресенията приключиха дни след освобождаването на треньора Стойчо Стоев и назначаването на Люпко Петрович на поста. На „Герена“ се чудят дали след последните събития и сръбският спец няма да хвърли бялата кърпа, след като именно спортният директор го покани на работа в „Левски“.