ЦСКА тръгна отлично във В група (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС

Пред около 9 хиляди зрители на стадион „Българска армия“ ЦСКА започна историческото си участие във В група с чиста победа 3:0 над Струмска слава в 1-ия кръг на трета дивизия в йерархията на българския футбол.

Бившият нападател на Локомотив (София) Преслав Йорданов откри резултата на почти празна врата, след като Милен Кикарин се постара да пресира защитник на гостите и да му отнеме топката на аутлинията в наказателното поле. Младокът по прекрасен начин предостави кълбото на Йорданов, който бе напълно непокрит пред малкия пенал и с безкомпромисен силен шут опъна мрежата, за да взриви трибуните на „Армията“ - 1:0 в 22-ата минута.

ЦСКА можеше да спечели далеч по-категорично срещу отбор, който предимно се бранеше и рядко минаваше центъра, стремейки се да руши играта на съперника. В 11-ата минута след друга комбинация Кикарин – Йорданов нападателят разтресе горната греда, а в началото на второто полувреме след центриране на Борис Галчев Александър Бранеков с глава нацели сраничния стълб.

Вратарят на Струмска слава на няколко пъти се намеси блестящо и попречи на „армейците“ по-бързо да стигнат до втори гол, но в 86-ата минута нямаше какво да направи, когато Галчев центрира от фаул и Йордан Йорданов с глава засече за 2:0.

120 секунди по-късно след сервирана топка в наказателното поле от корнер Александър Бранеков се извиси и също с глава прати кълбото в мрежата за крайното 3:0.

Видео: Канал 3