Нов обрат: ЦСКА ще играе в неделя

снимка: БГНЕС

ЦСКА все пак ще приеме отбора на Струмска слава в неделя в 18 часа на стадион „Българска армия“ в първия исторически мач на тима във В група. Това стана ясно от разпространено до медиите съобщение на пресслужбата на „армейците“, в което се посочва, че двубоят ще се проведе по план.

Както е известно, вчера БФС отложи двубоя поради съмнения в легитимността на клуба и картотекираните в него футболисти.

Вестник „Стандарт“ публикува на онлайн изданието си по-рано вчера изненадващата информация, че БФС не признава за легитимен новосформирания отбор, който под ръководството на Христо Янев и егидата на Гриша Ганчев ще се бори за завръщане в професионалния футбол.

Изданието твърдеше, че пратеният във В група отбор на ЦСКА (заради текущи задължения към НАП и отнемане на професионален лиценз) няма картотекирани футболисти за началото на първенството в третата дивизия от йерархията на родния футбол.

Като причина за това се посочи фактът, че вместо към ПФК ЦСКА АД, което се бореше за титлата миналата година, картотекираните играчи са за изцяло новото дъщерно дружество, създадено от Гриша Ганчев – ФК ЦСКА.

Този изцяло нов клуб обаче няма как да започне футболния си път от В група по правилата на БФС, твърди „Стандарт“. Според вестника, лично президентът Борислав Михайлов е пожелал отлагане на мача от първия кръг на В група между ЦСКА и Струмска слава в неделя, защото по правилник всеки изцяло нов отбор трябва да започне участието си в по-долното ниво – А окръжна футболна лига.

Минути след като почти всички медии в България публикуваха информацията на Стандарт, от пресслужбата на ЦСКА разпространиха съобщение, в което уверяват, че мач в неделя срещу Струмска слава „ЩЕ ИМА“.

В късния петък следобед на интернет страницата на БФС се появи потвърждение, че срещата се отлага до събирането на Правната комисия на Съюза, но сега прессъобщението от ЦСКА информира, че всъщност двубоят ще се състои по първоначална програма.