Славия продължава да изплува

снимка: Булфото

Отборът на Славия продължава във възходяща линия под ръководството на новия наставник Иван Колев, след като днес "белите" записаха втора победа в последните си три мача, не познавайки вкуса на поражението за вече 270 минути игра.

След като преди две седмици "белите" сензационно отмъкнаха точка при визитата си на шампиона Лудогорец в Разград, днес най-старият столичен клуб спечели с 2:0 и гостуването си на Марек в двубой от 12-ия кръг.

По този начин Славия събра актив от 12 точки и измести пловдивския Локомотив на деветото място в "А" група, разполагайки с два пункта повече от "смърфовете".

Марек пък остава на предпоследното 11-о място с актив от 9 точки, както и без победа от доста време насам.

И двата гола за Славия паднаха през втората част на двубоя, като първи Радослав Василев смълча трибуните на "Бончук" в 47'. Бившият младежки национал на България осъществи успешна добавка след удар на Душан Савич и изпрати кълбото в мрежата зад Емил Михайлов - 0:1.

В 67' дупничани можеха да възстановят равенството, но Крум Бибишков нацели гредата след подаване на Еньо Кръстовчев.

Славия сложи точка на спора в 73', когато "белите" удвоиха преднината си. Мишел Платини получи добро подаване от Иван Вълчанов и очи в очи с Михайлов не сбърка, вкарвайки за крайното 0:2.