Вижте с кой може да играят българските отбори в Европа

снимка: БТА

Голяма част от съперниците на българските отбори, които успеят да се класират за Лига Европа, вече са ясни. В момента родните клубове, които са в битка за второто и третото място,даващи право на участие в турнира, са ЦСКА, Берое, Локомотив (София) и Литекс.

Квота ще получи и победителят от финала за Купата на България между Левски и Черно Море. Всички български отбори, които се класират за участие в турнира, ще започнат от първия предварителен кръг и ще бъдат поставени.

Единственото изключение е отборът на Черно Море, който, ако спечели Купата на България, може да се озове в урната на непоставените.

Двете най-сериозни имена в списъка засега са Френцварош и МТК Будапеща.

Ето и известните ни възможни съперници към този момент:

Сконто (Латвия), Викингур (Фарьорски острови), Од Гренланд (Норвегия), Кукеши (Албания), Шкендия (Македония), Ордабаши (Казахстан), Кайрат (Казахстан), Тираспол (Молдова), МТК (Унгария), носителят на купата на Македония или 3-ият в македонското първенство, Ширак (Армения), Улисес (Армения), Гленторан (Северна Ирландия), Вааса (Финландия), отборите, които завършат на второ и трето място в грузинското първенство, Калев (Естония), Луситанос (Андора), Сейняжоки (Финландия), Лахти (Финландия), Викингур (Исландия), Желгава (Латвия), Рунавик (Фарьорски острови), Сант Жулия (Андора), Атлантас (Литва), Гленавон (Северна Ирландия), Корк Сити (Ейре), Уни Колеж Дъблин (Ейре), Круойя (Литва), носителят на купата на Черна гора, Еърбъс (Уелс), третият в Люксембург, Тракай (Литва), Спартакс (Латвия), Балзан (Малта), Бала Таун (Уелс), носителят на купата на Сан Марино, Нютаун (Уелс), третият в Армения, вторият в Сан Марино, носителят на купата на Гибралтар.

Когато битката във всички първенства се реши, ще станат ясни и останалите ни осем възможни съперника.