Макар и с кратко закъснънение, Рома се класира напред, вижте останалите резултати от Лига Европа

снимка: БТА/AP

Късно тази вечер се изиграха и останалите срещи-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, като отборите на Евертън и Наполи се класираха без проблем след нови победи, а Торино изненада Атлетик (Билбао) в Испания и ги изхвърли от надпреварата.

Мачът между Фейенорд и Рома бе прекратен в 55-тата минута, след като феновете на домакините започнаха да обиждат играчи на гостите на расистка основа и да замерят главния арбитър с предмети. Сблъсъкът бе подновен след около 20 минути.

Евертън – Йънг Бойс

Срещата между Евертън и Йънг Бойс започна по най-неочаквания начин, след като гостите поведоха с гол Секу Саного, но само 12 минути по-късно Ромелу Лукаку изравни след точно изпълнена дузпа. Белгиецът имаше нужда от само пет минути, за да направи обрата за „карамелите” пълен, след като реализира много красиво попадение. Три минути преди почивката Кевин Миралас реализира и трето попадение за домакините, като бе изправен очи в очи със стража на гостите и с техничен удар го преодоля. Втората част бе лишена от каквато и да било интрига и зрителите не видяха повече попадения, а домакините се класираха за 1/8-финалите с общ резултат от двете срещи 7:2.

Атлетик (Билбао) – Торино

Гостите започнаха по-добре срещата и още в 16-тата минута получиха право да изпълнят дузпа, след като Джузепе Вивес се провини в собственото си наказателно поле. Фабио застана зад топката и изведе отбора си напред в резултата. Минута преди почивката Андони Ираола изравни за домакините, но след 120 секунди торинци отново излезнаха напред, като този път Макси Лопес се възползва по чудесен начин от центриране на Матео Дармиан. 30 минути преди края на двубоя Оскар де Маркос изравни, завършвайки много красива атака, сътворена от съотборниците му. Това обаче далече не бе всичко в тази среща, след като само седем минути по-късно Матео Дармиан реализира трето попадение за Торино. Силите на домакините бяха изчерпани и те не успяха да вкарат още две попадения, от които се нуждаеха, за да се класират за следващата фаза и напред продължава италианския тим след сборен резултат от двете срещи 5:4.

Брюж – Олборг

Домакините търсеха попадение още от първите минути на срещата и успяха да поведат след 11 минути игра. Виктор Васкес се разписа от 15-тина метра, след добър пас на Лиор Рафаелов. 25 минути преди края на срещата белгийският клуб реализира и второ попадение, негов автор бе Мамаду Уларе. Въпреки че мачът отдавна бе решен, Брюж не спираше да атакува и успя да утрои преднината си, след  като и Боли Мбомбо също се разписа във вратата на Олборг. С общ резултат 6:1 и без проблеми в двете срещи белгииците се класираха за следващата фаза на Лига Европа.

Наполи – Трабзонспор

Италианците търсиха ранния гол, за да си осигурят спокойствие до края на двубоя и в 19-тата минута Джонатан де Гузман откри след добра контра на неаполитанците. До края на срещата не бяха реализирани повече попадения и италианците продължават безпроблемно към 1/8-финалите с общ резултат 5:0.

Олимпиакос – Днипро

Гърците започнаха по-добре реванша и откриха след само 14 минути игра с гол на Костас Митроглу, но осем минути по-късно Артем Федетски върна съотборниците си в срещата, изравнявайки с глава след добро центриране от пряксвободен удар. Олимпиакос успя да реализира и второ попадение в края на срещата, след като Алехандро Домингес се разписа от дузпа, а Никола Калинич изравни в добавеното време и след победата с 3:0 в първата среща Днипро се класира напред след 5:2 общ резултат.

Спортинг (Лисабон) – Волфсбург

Спортинг (Лисабон) и Волфсбург не успяха да си отбележат гол през целите 90 минути, като домакините имаха силни периоди в срещата, но не можаха да се възползват от тях и след поражение в Германия с 2:0 напускат надпреварата за сметка на Волфсбург.

Фейнорд – Рома

 

През първата част двата отбора търсеха попадение, за да си осигурят по-спокойни минути до края на полувремето, но първия гол падна чак в 44-тата минута, когато Адем Ляич изведе „вълците” напред в резултата, след добра асистенция на Василис Торосидис. В 55-тата минута Мичел те Вреде от отбора на домакините бе изгонен и това породи бурни реакции по трибуните. Феновете на Фейенорд започнаха да отправят расистки обиди към играчите на Рома и да замерят главния арбитър с предмети, поради което срещата бе прекратена за около 20 минути. Само минути след подновяването на играта Елвис Ману изравни резултата, но 30 минути преди края на срещата Жервиньо на практика реши всички, след прекрасно центриране на Торосидис. До края на срещата Фейенорд опита поне да изравни, но играчите на Руди Гарсия се бяха групирали добре в защитен план и си тръгнаха от Холандия като победители и с общ резултат 3:2 се класираха за следващата фаза на Лига Европа.