Триумф за италианските отбори, всички резултати от завършилите срещи в Лига Европа

снимка: БТА

 Днес се изиграха част от срещите-реванш на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, като в най-интересната среща италианският Фиорентина изхвърли представителят на Англия Тотнъм с общ резултат 3:1. Ето как завършиха останалите срещи от 1/16-финалната фаза на турнира.

Интер - Селтик

Отборите на Интер и Селтик изиграха доста скучен мач, като първата част ще се запомни с червения картон на Вегил ван Дайк в 36-тата минута. През второто полувреме чистите голови ситуации също липсваха и първият гол бе отбелязан минута преди края на срещата, когато Фреди Гуарин се разписа, за да подсигури участието на тима си в 1/8-финалите.

Тимът от Милано се класира напред с общ резултат 4:3.

 

Фиорентина - Тотнъм

Фиорентина и Тотнъм  изиграха скучно първо полувреме, като по-доволни от това бяха домакините, които успяха да имъкнат равенство 1:1 на „Уайт Харт Лейн”.

През втората част именно Фиорентина стартира по-добре и в 54-тата минута Марио Гомес даде преднина на отбора си след добра солова акция в наказателното поле на „шпорите”. В 71-вата минута Мохамед Салах сложи точка на спора и с общ резултат 3:1 Фиорентина ще участва в 1/8-финалната фаза на турнира.

 

Ред Бул (Залцбург) - Виляреал

Двубоят между Ред Бул (Залцбург) и Виляреал започна доста спокойно, но домакините първи стигнаха до голова ситуация и я реализирахаМарко Джуричин даде преднина на тима си в 18-тата минута, след хубав изстрел с десния крак. 12 минути преди почивката гостите изравниха чрез Лучано Велето, който се разписа след добро изпълнение на корнер. През втората част два бързи гола на испанците, между 76-тата и 79-тата минута дело на Велето и Джовани дос Сантос, ознаменуваха класирането за следващата фаза след общ резултат от двете срещи - 2:5.

 

Динамо (Киев) – Гингам

Динамо (Киев) започна по-настоятелно срещата с Гингам и успя да поведе 15 минути преди почивката, като Лукаш Теодорчик се възползва от добро центриране от ъглов удар, за да открие резултата. Още в първата минута на втората част украинците реализираха и второ попадение чрез Виталий Биялски, който се разписа с прецизен удар от около 12 метра.

В 66-тата минута Гингам върна интригата в двубоя, след като Кристоф Мандане се разписа от близко разстояние, възползвайки се от добрия пас на Тибо Гиресе.

Олег Гусев сложи точка на спора в 75-тата минута, като се разписа от 11-метров наказателен удар и подсигури участието на украинците в следващта фаза след общ резултат 4:3.

 

Легия (Варшава) – Аякс

Отборът на Аякс започна много силно гостуването си на Легия (Варшава) и до 13-тата минута вече водеха с 2:0. Аркадиус Милик в 11-тата и Ник Виргевер в 13-тата дадоха комфортен аванс на холандския тим. Две минути преди края на първите 45 минути Мили реализира и второто си попадение в срещата, за да направи преднината на холандския гранд класическа.

Втората част бе доста протоколна, като нито Легия, нито Аякс опитваха да наложат какъвто и да е натиск и да стигнат до гол, след като холандците вече си бяха осигурили аванс от 4:0 общо от двете срещи и до края на мача не бяха реализирани повече голове.

 

Борусия (Мюнхенгладбах) - Севиля

Борусия (Мюнхенгладбах) започна срещата си с Севиля по ужасяващ начин, след като Мартин Щранзъл си отбеляза автогол още в осмата минута. Само 11 минути бяха нужни на домакините, за да изравнят чрез Гранит Шака. В 26-тата минута гостите отново поведоха, като голмайстор за испанците бе Витоло, а три минути по-късно отново резултатът бе равен. Торган Азар отбеляза след прецизен удар от границата на наказателното поле.

 

През втората част падна едно попадение, но то бе достатъчно за Севиля, за да класира испанците напред. Витоло се разписа за втори път 10 минути преди последния съдийски сигнал.