Руските Динамо и Зенит продължават напред в Лига Европа

снимка: БТА/AP

Двата руски гранда Динамо (Москва) и Зенит (Санкт Петербург) се класираха за 1/8-финалната фаза на турнира Лига Европа, след като отстраниха съответно белгийския Андерлехт и холандския ПСВ Айндховен.

Столичния тим направи пълен обрат срещу Андерлехт и го подчини с общ резултат от двете срещи , а играчите на Андре Вилаш-Боаш буквално прегазиха ПСВ и с общ резултат се класираха за 1/8-финалите.

Отборът на Динамо (Москва) победи белгийския Андерлехт с 3:1 и по този начин се класира за 1/8-финалите на Лига Европа.Първата среща между тези отбори преди седмица завърши при резултат 0:0.

Мачът започна много добре за домакините и още до десетата минута те изпуснаха няколко чисти голови положения чрез Томас Хубокан и Матийо Валбуена. Това мотивира гостите и те обърнаха развоя на мача, след като в 28-та минута Александър Митрович откри от близко разстояние.

До края на полувремето домакините опитаха да изравнят резултата, но без успех и на почивката Андерлехт се оттегли с гол аванс.

Две минути след подновяването на играта Динамо (Мосва) изравни, след попадение на Алексей Козлов, който се разписа след шут от границата на наказателното поле. 25 минути преди края на двубоя, московския тим осъществи пълен обрат и поведе в резултата, след като Артур Юсупов се разписа с премерен удар в долния десен ъгъл.

 

До последната минута гостите опитваха да вкарат изравнителното попадение, което щеше да ги класира напред в турнира, но в даденото от съдията седем-минутно добавено време домакините реализираха и трети гол чрез Кевин Курани, който им осигури място в следващата фаза.

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) се класира за следващата фаза, след като елиминира ПСВ Айндховен. Срещата в руския град завърши с победа за домакините с 3:0 и с общ резултат 4:0 от двете срещи играчите на Андре Вилаш-Боаш продължават напред към 1/8-финалите.

Началните 25 минути не предложиха нищо интересно на зрителите на стадион „Петровски”, но четири минути по-късно любимците им поведоха в резултата чрез Саломон Рондон, който получи добър пас от Дани и от средата на наказателното поле отри резултата.

До края на първата част Зенит създаде още няколко атаки, но те не бяха достатъчно опасни, за да застрашат вратата на ПСВ и двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 1:0.

Само три минути след началото на втората част Хълк удвои аванса за своя тим, след като се разписа с много хубав и неспасяем изстрел в горния десен ъгъл.

Преднината на Зенит бе превърната в класическа, след като Рондон отбеляза втория си гол в срещата в 67-та минута.

 

До края на срещата двата тима доиграха двубоя, тъй като той бе лишен от всякаква интрига още след първия гол на домакините.