Севиля с ново европейско равенство, този път в Лиеж

снимка: sevillafc.es

Носителят на трофея в Лига Европа Севиля записа второ поредно равенство в турнира, след като Бака и компания не успяха да победят Стандарт (Лиеж) и двата тима завършиха наравно 0:0 в мач от група G на турнира.

Севиля имаше по-добрите положения в мача, но като цяло подцени двубоя и можеше да съжалява, след като и Стандарт имаше своите положнеия. Бето обаче беше на място и се отчете с две добри спасявания.

Испанският тим може да съжалява за изпуснатия шанс, тъй като през уикенда Стандарт се раздели със старши-треньора си, а отборът е в поредица от слаби резултати, която прати гранда в долната половина на таблицата в Белгия. Освен това тимът е в жестока финансова криза, а феновете вече на няколко пъти прекратяваха мач на отбора през сезона.

Днес до ексцесии не се стигна, като феновете останаха доволни от равенството, което остави шансове на Стандарт да продължи напред. Тимът от Лиеж е на 2-о място с 4 точки. С 5 е Севиля.

Риека се изравни на второто място с белгийския гранд, след като надигра с 3:1 Фейенорд като домакин. След нулево първо полувреме двата отбора си вкараха по един бърз Крамарич оформи своя хеттрик и донесе победа с 3:1 на хърватския тим.