Интер потегли с три точки в Лига Европа

галерия:

снимка: БТА/AP

Италианският гранд Интер стартира с победа участието си в груповата фаза на Лига Европа, след като тази вечер "нерадзурите" спечелиха с 1:0 визитата си на украинския Днипро в мач от група F на надпреварата.

Единственият гол в срещата отбеляза десният халфбек на гостите Данило Д'Амброзио, който се разписа в мрежата на Бойко двадесет минути преди края. За бившия футболист на Торино това е и първи гол със синьо-черната фланелка.

Малко преди това украинският тим остана и с човек по-малко на терена, след като Руслан Ротан получи втори жълт картон в 67'.

Така Интер поведе във временното класиране на група F, имайки предвид, че в другия мач от групата Сен Етиен завърши наравно 0:0 при визитата си на азерския Карабах.

Мауро Икарди оглави атаката на Интер в днешния ден, като Фреди Гуарин подкрепяше активно аржентинския реализатор. Здравко Кузманович, Ернанес и М'Вила започнаха в средната линия, докато Д'Амброзио и Додо действаха по двата фланга. Кампаняро, Видич и Жуан стартираха в отбрана пред Ханданович.

Зозуля и Кравченко притесняваха защитата на Интер, докато звездата на домакините Йевхен Коноплянка и Бруно Гама действаха по двата фланка на украинците.

4114288

През първата и двата тима не успяха да създадат чисти шансове за гол пред двете врати, оставяйки развръзката за вторите 45 минути на двубоя. Осем минути преди почивката Интер сътвори добра акция в половината на Днипро, но Кузманович не бе точен с глава след центриране на Д'Амброзио.

По-интересното в Киев се случи през втората част, когато и Интер стигна до крайния успех. Още в 51' гостите можеха да открият, но Фреди Гуарин не бе ефективен в завършващия удар. В 56' пък стражът на домакините Бойко направи отлично двойно спасяване, след като първо Д'Амброзио не съумя да отбележи, а малко след това и Икарди не успя да осъществи успешна добавка.

В 61' дойде ред и на домакините да застрашат вратата на Ханданович. Йевхен Коноплянка потърси позиция за удар и стреля опасно, но малко раздели звездата на Днипро от попадение. Минути по-късно украинците останаха и с човек по-малко на терена, след като Ротан фаулира Фреди Гуарин и бе изгонен с втори жълт картон.

4114291

Това явно разконцентрира домакините, защото малко след това Интер успя да открие резултата. Отбраната на Днипро не действа по най-добрия начин, а Данило Д'Амброзио финтира защитник на домакините, преди да вкара топката в мрежата зад Бойко - 0:1.

До края на мача за Днипро бе далеч по-трудно с човек по-малко на терена, а защитата на Интер не допусна пробиви, задържайки крехкия си, но напълно достатъчен аванс в резултата.