Смята ли Моуриньо да разчита на Куртоа?

снимка: Guliver/Getty Images

Белгийският национален вратар Тибо Куртоа не получи номер на фланелката си в Челси, стана ясно от публикувания в сайта на „сините“ списък с номерата на футболистите. Изненадващо стражът, който вдигна титлата в Примера дивисион с Атлетико (Мадрид) и игра финал в Шампионската лига, е сред играчите, чиито имена не фигурират в изнесения лист в интернет страницата.

Все още не е известно защо Куртоа е останал без номер и извън списъка, тъй като се очакваше той да бъде първи избор на мениджъра Жозе Моуриньо за новия сезон. В социалните мрежи веднага започнаха спекулации с бъдещето на белгиеца, въпреки че за липсата му може да бъде намерено обяснение.

Всички футболисти на Челси, които играха в други отбори под наем миналия сезон, не са получили номер на фланелките и имената им също не фигурират в списъка. Ромелу Лукаку, Виктор Моузес, Браян Бертранд, Ориол и Марко Марин също не знаят с какви фланелки ще играят.

Белгийският нападател обаче е съвсем близо до ново преминаване в Евертън под наем за предстоящия сезон, а нигерийският му колега Моузес е на крачка от Уест Хям. Куртоа обаче е с далеч по-сериозен имидж на поста си и изглежда странно сайтът на Челси да си прави труда да публикува списък с номера на играчите, ако той не е окончателен.

Моуриньо може да прати вратаря под наем в друг отбор, смята мадридският вестник Marca, за да може португалският специалист да избегне напрежение между двама високопоставени голкипъри, както се случи с Диего Лопес и Икер Касияс от времето му в Реал Мадрид.

Наскоро чешкият опитен страж Петър Чех изрази увереност пред медиите, че през новия сезон няма да е резерва на по-младия Куртоа.

Иначе сайтът на Челси е публикувал специална новина, че любимецът на феновете Дидие Дрогба ще играе с 15-ти номер, както беше първоначално при предишния му престой на "Стамфорд Бридж" през 2004-та година.