ЦСКА се провали с гръм и трясък в Лига Европа

снимка: Булфото

ЦСКА записа едно от най-срамните си европейски участия, след като „армейците” стигнаха само до равенство 0:0 срещу Зимбри в Кишинев и след 1:1 на "Васил Левски" 31-кратните шампиони на България напускат безславно Лига Европа.

ЦСКА записа много неубедителен двубой, в който отборът имаше само една добра ситуация и дори можеше да загуби срещата срещу молдовския съперник, но Дивиш изигра отличен двубой и се отчете с няколко ключови спасявания.

През първата част Стойчо Младенов направи и принудителна смяна, пускайки Супусепа на мястото на Крачунов, а впоследствие героят от първия мач Антон Карачанаков остана на резервната скамейка през всичките 90 минути.

За капак, Еденилсон Бергонси изпусна своите нерви 5 минути преди края и беше изгонен с директен червен картон, а „армейците” така и не стигнаха до положение, от което да отбележат гол.

Така за втори пореден път ЦСКА напуска безславно турнира Лига Европа, след като отборът отпадна от дебютанта Мура преди две години. Интересен факт е, че „червените” нямат в загуба в тези мачове, но има 4 равенства и нито един гол на чужд терен.

По-късно днес ще стане ясно дали някой от другите два български тима – Литекс и Ботев (Пловдив), ще продължи напред, след като ЦСКА не успя да го стори.

Стойчо Младенов пусна Мартин Камбуров на мястото на Жоаким в нападение, а Тони Силва се завърна в стартовите 11, оставяйки Карачанаков на пейката. Сънди му правеше компания там, след като Екзекутора предпочете Борис Галчев и Бергонси. Дебют записа и Александър Тунчев.

Двубоят почна с много нарушения в средата на терена, а в първите 10 минути на мача Дедов и Времеа получиха жълти картони за груби нарушения. Зимбру обаче играеше по-добре в началото и в 5' Амани пропусна да открие с глава.

Последваха два анемични удара на Тони Силва и Иван Стоянов, а в 18' домакините пропуснаха отлична възможност. Гросу проби в наказателното поле и пусна за Дедов на добра позиция, но от 10 метра халфът не успя да уцели вратата.

Най-добрата възможност през първия половин час определено беше за ЦСКА, като дойде от индивидуален пробив на Тони Силва. След много брак в играта на крилото, той успя да навърже 4-ма и да стреля от 13 метра. Вратарят спаси и прати топката в краката на Стоянов, който обаче се засуети и защитник успя да блокира удара му.

Последваха нови скучни минути преди да се стигне до 43', когато Дивиш се превърна в герой за своите. Първо, Гросу показа страхотна техника и нахлу в наказателното поле, но вратарят успя да спаси. Минута по-късно Дедов проби отдясно и стреля от границата на пеналта, но отново новото попълнение успя да избие в корнер.

В самия край на полувремето имаше и малко страсти на терена, след като Маркиньос бутна вратаря на домакините и си навлече гнева на играчите на Зимбру, но до сблъсъци не се стигна - 0:0 на почивката.

През второто полувреме Стойчо Младенов рано направи още две смени, след като през първата част извади принудително Крачунов. Камбуров и Галчев напуснаха терена за сметка на Жоаким и Буш, а първият имаше шанс да открие резултата.

В 58' Тони Силва направи поредния си пробив отдясно и пусна отличен пас за Жоаким, но нападателят от Люксембург прати топката неточно в аут. 2 минути по-късно отново Дивиш трябваше да вади своите, след като отново Гросу беше оставен сам, но вратарят се справи.

Въпреки че ЦСКА беше отборът, който имаше нужда от гол, Зимбру имаше по-добрите положения, а два удара на Дедов отново накараха Дивиш да показва рефлекс. ЦСКА пък се отчете със слаб удар на Маркиньос и без нито едно добро положение за гол - 20 минути до края.

11 минути преди края Тони Силва получи в наказателното поле, но вместо да стреля веднага с деен крак, той пробва финт наляво и защитник успя да чукне топката в крака му и топката излезе в аут.

5 минути преди края на редовното време Дедов и Бергонси се спречкаха в средата на терена, като бурната реакция на аса на "червените" му спечели директен червен картон, като той остави своите с човек по-малко.

Това обезвери съвсем играчите на Стойчо Младенов, които до края дори не успяха да отправят точен удар. Домакините пък бавеха времето и безпроблемно се защитиха. Най-интересно на терена пък стана 3 минути преди края, когато фен нахлу на терена.

В последната минута ЦСКА натисна и Иван Стоянов проби отлично отдясно, но пасът му към точката за дузпа не сполучи. При последната ситуация за ЦСКА пък Крачунов можеше да се разпише, но не успя да уцели топката - 0:0 и отпадане за "червените".