Иниеста: Имам болки, но ще играя на финала в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Един от най-важните футболисти на Барселона Андрес Иниеста публично успокои феновете, че ще бъде готов за игра във финала на Шампионска лига на шести юни в Берлин срещу Ювентус.

Днес официалният сайт на каталунците разкри, че играчите усилено се подготвят за предстоящия финал, но Иниеста продължава да тренира индивидуално. Той самият призна, че чувства дискомфорт, но той няма да му попречи да вземе участие в последния мач за сезона в европейския футбол.

Иниеста е ключова фигура в състава и на Луис Енрике, като вероятно ще започне в типичната компания в средата на терена със Серхио Бускетс и Иван Ракитич.

„Изпитвам дискомфорт, докато тичам, но не е нещо, което ще ми попречи да играя в събота (деня на финала). Изобщо не мисля, че има вариант да не се появя на терена. Барселона може и да е фаворит, но ние, футболистите, не гледаме на нещата по такъв начин, защото отлично знаем силата на съперника, все пак говорим си за финал“, коментира Иниеста на пресконференция.

Той не пропусна да сподели възхищението си за напускащия след края на сезона Шави Ернандес, който ще изиграе последния си мач с екипа на Барселона именно срещу Юве на финала в Шампионска лига.