Меси за семейството, Барселона, Неймар и Суарес и още....

снимка: БТА/AP

На 27 години, суперзвездата на Барселона Лионел Меси е постигнал повече от всеки един футболист преди него, но няма за какво да се отегчава, тъй като за него предсоят много рекорди за подобряване.

В събота Меси може да се превърне в първия футболист, който е вкарал гол в три финалa на Шампионска лига, когато неговияt тим ще се срещне с Ювентус в Берлин. 

При евентуално попадение на аржентинеца, той ще се изравни с Кристиано Роналдо на върха в класацията за най-много отбелязани голове в турнира. В момента CR7 има 78 попадения в турнира на богатите.

Днес Бълхата говори пред официалния сайт на УЕФА за семейството, Барселона, Неймар и Суарес и още:

"Най-голямо влияние върху развитието ми имат моите родители. Майка ми и баща ми бяха навсякъде с мен. И като всички родители, след всеки мач ми казваха кое съм направил добре и кое не. Грижиха се за мен, особено когато израствах като човек. След това се появи и Барселона, те също направиха много за мен и няма как да не го спомена. Но все пак именно семейството ми ме направи човека, който съм днес."

"Когато дойдох в Барселона, това бе огромна стъпка за мен и не само в професионален, но и в личен план. Винаги съм бил и винаги ще остана благодарен на Барселона за това, което направи за мен. Топлотата и вярата, която получих едва ли би ми я дал някой друг отбор. Тук пораснах, тук се развих, това е моят дом."

"Заедно със Неймар и Суарес се разбираме идеално и не само на терена, но и извън него. Аз мисля, че ако се разбираш с даден човек далеч от терена, това няма как да не се отрази и на играта ви заедно."

"Това е финал в Шампионска лига. Трябваше да направим много, за да стигнем до тук, знаехме, че не е лесно да стигнем отново до титлата. Остава още една крачка. Разбира се, че мечтаем да спечелим, кой не би. Също така знаем и срещу кого се изправяме, Ювентус е много силен отбор, шампион е на Италия. Това обаче е финал и всичко може да се случи. Обещавам ви, че ще сме готови за всичко и ще сме максимално мотивирани да спечелим."

"Винаги, когато ме попитат за головете ми във финалите през 2009 и 2011 казвам, че и двата си били излючително важни за мен и отбора. Когато вкарах попадението в Рим, това на практика занчеше, че ще спечелим трофея. А след това, когато се разписах за 2:1 на "Уембли" бе още по-специално. За това празнувах така с отбора, всички знаехме какво значат тези попадения."