Енрике: С Пеп се разбрахме да се видим на финала, но...

снимка: БТА/AP

Треньорът на Барселона Луис Енрике сподели, че предпочитал да се изправи срещу Байерн (Мюнхен) на финала в Шампионска лига в Берлин, но жребият изпрати двата колоса на дуел в полуфиналите.

„Бяхме се разбрали с Пеп да се видим в Берлин, но това няма да стане очевидно. Завръщането му е страхотен момент, който допълва атрактивността на мача. Ще бъде чудесно за играчите да го видят отново, ще имат достатъчно време да се поздравят след края на срещата.

Ние знаем какво трябва да правим, според мен Пеп няма съмнение за нашия подход към двубоя. И двамата искаме да притежаваме топката и в този смисъл ще го направи отборът в по-добра кондиция.

Очевидно задачата ни е да вкараме голове и да не допуснем, така че трябва да работим еднакво добре в двата аспекта. Защитата ще бъде много важна, но Байерн е по-различен отбор при Гуардиола, който запази позитивите и вкара малко от своята философия.

Обичам думата „требъл“, но не трябва да забравяме, че още не сме спечелили нищо и има опасност от три титли да не спечелим нито една“, каза Енрике преди Барселона – Байерн.