Време е за битка - Ювентус или Реал Мадрид

Тази вечер, от 21:45 ще се изиграе първата 1/2-финална среща от турнира Шампионска лига, като италианският шампион Ювентус ще приеме победителят в надпреварата от миналата година Реал Мадрид.

Юве нямаше време да се нарадва на четвъртата си поредна титла на Италия, която бе спечелена в събота, след успех с минималното 1:0 над Сампдория.

"Не всеки ден играеш срещу Реал Мадрид, така че трябва да покажем най-доброто, на което сме способни, за да се класираме за финала. Но от друга страна, ако не се класираме за финала, това ще бъде очаквано, те са по-добрия тим", заяви преди срещата треньорът на "Старата госпожа" Масимилиано Алегри.

Домакините ще трябва да се справят и в този двубой без френската си звезда Пол Погба, който все още лекува травма, която получи през месец март. Квадво Асамоа, Мартин Касерес и Лука Мароне също няма да вземат участие в 1/2-финала и няма да могат да помогнат на съотборниците си да се класират за първи финал от 2003 година, когато в тази фаза елиминираха именно "белия балет".

За тима от столицата на Испания, участие в срещата няма да вземе френският нападател Карим Бензема, който се излекува от своята травма, но бе оставен от треньора Карло Анчелоти в Мадрид.

"Да, ще играем без карим, но в последния ни мач Гарет Бейл игра 30 минути без никакъв проблем. Радвам се, че той се възстанови, важен е за нас", бяха думите на Анчелоти.

Двата тима са играли общо 20 финала в турнира Шампионска лига, а за последно се срещнаха през миналия сезон в груповата фаза. Испанците победиха с 2:1 на "Сантяго Бернабеу", а в преиграването се стигна до зрелищно реми 2:2, като Кристиано Роналдо отбеляза три от четирите гола на тима си.

Факти:

От 1992 година до сега двата отбора са се срещали в шест различни сезона на надпреварата, а във фазата на директните елиминации, торинци са отстранявали противника си само веднъж, през 2003 година на 1/2-финалите.

До сега Юве и Реал имат общо 16 двубоя помежду си, като "кралския клуб" може да се похвали с осем успеха, а шампионите на Италия със седем. Има и едно равенство между тези съперници, като това е именно последният мач между тях - 2:2 през ноември 2013.