Звездите, които ще пропуснат 1/2-финалите в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Пеп Гуардиола има сериозни проблеми с контузени играчи в последните седмици. Баварците трябваше да правят обрат в 1/4-финалите на Шампионска лига срещу Порто, но по категоричен начин се класираха за следващата фаза. Те също така спечелиха предсрочно и титлата в Германия, но сега проблемите пред специалиста са наистина сериозни.

Ариен Робен направи завръщане след близо 5-седмично лечение на контузия, в мача от 1/2-финалите за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд), но остана на терена само 15 минути, преди да получи нова травма, която да сложи край на сезона за него.

Холандецът е един от многото контузени в щаба на "червено-белите", като 1/2-финалите с Барселона ще изпусне още Давид Алаба, а Роберт Левандовски е под въпрос, след като в двубоя с Борусия получи сериозен удар в главата, а при направените прегледи стана ясно, че е със счупен нос и горна челюст.

От Байерн се надяваха и Франк Рибери да се възстанови за срещата, но това няма да се случи, като и той ще пропусне поне първия сблъсък. Мехди Бенатия също има травма, както и третият вратар на клуба Том Щарке.

Точно на обратния полюс е Барселона, където треньорът Луис Енрике няма проблем с контузени футболисти.

За тима на Ювентус единствено младата звезда на тима Пол Погба няма да е на разположение на Масимилиано Алегри.

За европейския клубен шампион Реал Мадрид, Лука Модрич със сигурност няма да играе, като хърватинът се възстановява от травма в коляното. Треньорът Карло Анчелоти все още се надява Карим Бензема да успее да се възстанови, а в тима се завръща Гарет Бейл.