Незабравимите голове: „Олд Трафорд“ изпрати Роналдо с овации

На този ден преди 12 години знаменития бразилски голмайстор Роналдо накара „Олд Трафорд“ да го изпрати с овации, когато Луис Назарио да Лима наниза хеттрик с екипа на Реал Мадрид и на практика елиминира Манчестър Юнайтед от четвъртфиналите в Шампионска лига.

На 23 април 2003 година „белия балет“ гостува в „Театъра на мечтите“ с аванс след победа 2:1 в първия двубой на „Бернабеу“. Роналдо набързо се погрижи да вгорчи вечерта на домакините и откри резултата още в 12-ата минута.

Рууд ван Нистелрой изравни на 1:1 в края на първото полувреме, но малко след почивката Роналдо с втория си гол отново даде аванс на Реал Мадрид, с което съвсем усложни задачата на „червените дяволи“.

Иван Елгера си отбеляза автогол в 52-ата минута за 2:2, но в 59-ата Роналдо с фамозен изстрел от около 30 метра отново попари „Олд Трафорд“. Именно това му попадение визираме в рубриката „Незабравимите голове“, но целият хеттрик заслужава внимание, защото остава в историята.

Незабравими са и миговете, в които Роналдо напуска терена по-късно в мача – и феновете на Реал, и тези на Манчестър, изпращат с овации великия майстор. Иначе Дейвид Бекъм с фамозен пряк свободен удар прави 3:3 в 71-ата минута, а в 85-ата отново той осъществява пълен обрат за крайното 4:3, но с общ резултат 6:5 „кралския клуб“ продължава напред.

 

This thrilling encounter was 12 years ago today and features a classic David Beckham free-kick, as well as one of the finest individual performances against the Reds at Old Trafford...

Posted by Manchester United on Thursday, April 23, 2015