Барса премина безмилостно през ПСЖ и на "Камп Ноу"

галерия:

Барселона победи ПСЖ с 2:0 и за втора поредна година е на полуфинал в Шампионска лига. Общият резултат от двата мача е 5:1 за испанския тим.

Каталунците решиха всичко още през първото полувреме след два гола на Неймар.

Гостите не направиха нужното, за да неутрализират звездите на Барса в предни позиции и думите на Ибрахимович, че отборът му е готов да победи днешните домакини, се оказаха доста неуместни.

Сега Меси и компания спокойно очакват следващия си съперник, в предпоследната фаза на най-престижния европейски клубен турнир, който ще стане ясен в петък (24.04.2015 година) от 13:00 часа.

Каталунците за втори път отстраняват Пари сен Жермен в тази фаза на турнира, след като сториха това през 2013 година.

Още в третата минута един от главните анти герои за ПСЖ в първия мач Давид Луис си изкара жълт картон.

Барселона подхождаше много търпеливо в първите 10 минути на срещата и засега контролира събитията на "Камп Ноу".

Каталунците поведоха още в 14-тата минута. Голмайстор бе Неймар, който получи фантастично извеждащо подаване от Андрес Иниеста и премина елегантно през вратаря на гостите, за да стреля пред опразнената врата.

4139151

Преди да подаде топката капитанът на "лос кулес" в тази среща преодоля трима човека и показа блестящия си нюх към паса, извеждайки бразилския си колега очи в очи със Салваторе Сиригу.

Четири минути след това Златан Ибрахимович се разписа, но голът бе отменен поради засада.

"Блаугранс" продължиха да доминират и стражът на парижани отново се наложи да показва блестящия си рефлекс. Този път, с удар малко зад границата на наказателното поле, Дани Алвеш се опита да покори целта.

В 34-тата минута може би всичко в този мач свърши. Отново Алвеш бе деен по дясното крило, като този път центрира към оставения абсолютно сам Неймар и той безпроблемно намери целта за втори път.

Защитата на Лоран Блан не намери никакви отговори за това, как да спре мултимилионната атака на каталунците през първите 45 минути, а домакините са с два гола преднина към този момент. Резултатът от двата мача вече набъбна на 5:1 за Барса, което прави второто полувреме просто формалност. 

Неймар вече има пет гола срещу днешния съперник на неговия тим, което го прави футболиста, който се е разсписвал най-много пъти в тяхната врата в Шампионска лига.

4139155

Марко Верати получи чудесна възможност да върне един гол в 59-тата минута, но ударът му премина в страни от целта.

4139156

Минутата е 70-та, а Ибрахимович и компания все още нямат точен удар по посока на вратата на Тер Щеген. Две минутки по-късно именно шведът най-сетне отправи точен удар, но стражът на домакините изби топката безпроблемно.

Мачът просто се доиграваше, а минута преди неговия край, влезлият на мястото на Кавани, Лавеци, стреля към вратата на "лос кулес", но топката попадна в ръцете на германския им вратар.

Стартови състави:

Луис Енрике започна срещата в схема 4-3-3. На вратата той заложи на Марк-Андре тер Щеген, а квартетът пред него бе изграден от Дани Алвеш, Жерар Пике, Хавиер Масчерано и Жорди Алба. Тримата вътрешни полузащитници за Барселона бяха Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста (капитан), а триото в атака бе обичайното - Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар.

За ПСЖ Лоран Блан бе избрал същата схема на игра, като на врата започне Салваторе Сиригу. Пред него действаха Грегори ван дер Вийл, Давид Луис, Маркиньос и Максуел. В халфовата линия оперираха Марко Верати, Йоан Кабай, Блес Матюиди, а тримата атакуващи играчи бяха Единсон Кавани, завърналият се след наказание Златан Ибрахимович (капитан) и Хавиер Пасторе.