Реал Мадрид се промъкна напред след уникална драма на "Бернабеу" (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: marca.com

Шалке 04 сензационно спечели с 4:3 визитата си на Реал Мадрид във втори 1/8-финален двубой от Шампионската лига на "Сантяго Бернабеу", но само едно попадение не достигна на германския тим да елиминира "кралския клуб" от надпреварата и да продължи към 1/4-финалите на надпреварата.

Реваншът в испанската столица изглеждаше протоколен след успеха на Реал Мадрид с 2:0 на "Фелтинс Арена" в първия мач, но днес футболистите на Роберто Ди Матео изнесоха прекрасен мач в Мадрид и бяха изключително близо до сензация. Реал Мадрид пък затвърди впечатленията, че "кралския клуб" не се намира в никак добра форма напоследък.

Така Реал Мадрид все пак се промъкна към 1/4-финалите на Шампионска лига с общ резултат 5:4, но след днешния двубой Карло Анчелоти и неговите футболисти трябваше да изтърпят бурните освирквания на трибуните, които ясно изразиха мнението си за продукцията на своите любимци. Играчите на Шалке пък бяха изпратени със заслужени аплодисменти от своите фенове.

По два гола в срещата отбелязаха Кристиано Роналдо и Клаас Ян Хунтелаар, докато веднъж за Реал Мадрид се разписа и Карим Бензема. Освен холандския реализатор, точни за Шалке бяха още Кристиан Фукс и Лерой Зане. Дългоочакваното си завръщане в игра за Реал Мадрид пък осъществи хърватският национал Лука Модрич, който поигра половин час в драматичния двубой.

Карло Анчелоти очаквано стартира с Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл в предни позиции, докато Тони Кроос, Сами Кедира и Иско получиха доверие в средата на терена. Фабио Коентрао, Рафаел Варан, Пепе и Алваро Арбелоа бяха наредени в отбрана, а на вратата отново стартира капитанът Икер Касияс.

Роберто Ди Матео постави Клаас Ян Хунтелаар и Ерик Чупо-Мотинг в атака за “кралскосините”, а Марко Хьогер, Роман Нойщадер и Макс Майер започнаха в средната линия. Транкилио Барнета и Кристиан Фукс започнаха на двата фланга за Шалке, а Бенедикт Хьоведес, Джоел Матип и Матиа Настасич започнаха в отбрана пред вратаря Тимон Виленройтер.

Двубоят на “Бернабеу” стартира на високо темпо, като още в 11’ Марко Хьогер принуди Икер Касияс да спасява вратата на “кралския клуб”. Девет минути по-късно обаче капитанът на европейските шампиони бе безпомощен, защото Шалке излезе напред в резултата. Левият халфбек на германците Кристиан Фукс бе оставен непокрит в пеналтерията на домакините, като силният изстрел на №23 премина през ръцете на Касияс и се оплете в мрежата на Реал Мадрид за 0:1.

Радостта на германския тим обаче не трая дълго, защото само пет минути по-късно Кристиано Роналдо възстанови равенството с първия си гол в срещата. Тони Кроос изпълни ъглов удар пред вратата на Шалке, а Кристиано изпревари прекия си пазач в наказателното поле и с глава прониза Виленройтер, бележейки за 1:1.

4135255

Срещата на “Сантяго Бернабеу” продължи да се развива зрелищно, а в 40’ гостите от Гелзенкирхен отново възродиха надеждите си за сензационна елиминация на действащия шампион. Бившият футболист на Реал Мадрид Клаас Ян Хунтелаар се възползва от не особено добра намеса на Икер Касияс при изстрел на Майер, осъществявайки успешна добавка и бележейки за 1:2 в полза на Шалке.

Както обаче се случи и в по-ранен етап от сблъсъка, и този път авансът на германския клуб бе бързо заличен от голямата звезда на мадридчани Кристиано Роналдо. И този път кавалерът на Златната топка се разписа с глава, като “седмицата” на Реал засече добро центриране на Коентрао и с прецизно изпълнение реализира в мрежата на Шалке за 2:2.

4135254

И през втората част двубоят на “Сантяго Бернабеу” продължи да тече драматично, като головете в двете врати не спряха да валят. В 52’ се стигна и до попадение №5 в  срещата, като за първи път от нейното начало Реал Мадрид излезе напред в резултата. Карим Бензема пое топката от Коентрао в наказателното поле на Шалке и се разходи пред вратата на германците, преди да намери мрежата пред себе си, бележейки за 3:2.

Драмата в испанската столица продължи, а в 57’ голеадата на “Бернабеу” бе обогатена и с шести точен изстрел, този път за 3:3. Влезлият като резерва за гостите Лерой Зане впечатли с фантастичен фалцов изстрел от границата на наказателното поле, който свари Касияс неподготвен и поне на теория върна Шалке в битката за продължаване напред в турнира.

4135256

Минута по-късно дългоочакваното си завръщане в игра пък осъществи хърватският халф на домакините Лука Модрич, който след няколкомесечно отсъствие замени Сами Кедира и обра овациите на “Сантяго Бернабеу”.

4135259

В 65’ пък Реал Мадрид можеше да излезе напред в резултата чрез своя краен бранител Алваро Арбелоа. Десният бек на испанците изкочи очи в очи с Виленройтер, но не успя да преодолее стража на Шалке, който направи спасяване с гърдите си.

Четири минути по-късно вратарят на “кралскосините” отново бе тестван, но и този път Виленройтер се намеси солидно при изстрел на своя сънародник Тони Кроос. В 79’ пък Шалке отново можеше да излезе напред в резултата, но този път Икер Касияс се намеси далеч по-добре при нов удар на Кристиан Фукс.

4135258

В 84’ трибуните на “Бернабеу” замлъкнаха в тих ужас, защото Шалке се доближи на само гол от сензационно продължаване напред в турнира. Клаас Ян Хунтелаар се озова очи в очи с Икер Касияс и уверено се разписа с помощта на напречната греда, а при 3:4 гостите имаха нужда от вече само попадение, за да изхвърлят “лос меренгес” от турнира.

До края на срещата германският тим очаквано се хвърли в атака, като в добавеното време капитанът на домакините Икер Касияс трябваше да осигури успешното класиране на своя тим. В 91’ бранителят на Шалке Бенедикт Хьоведес овладя кълбото и стреля по посока един от долните ъгли на вратата, но Сан Икер с решаващо спасяване остави Реал Мадрид в турнира, успявайки да спре полета на кълбото.