ESPN включи Димитър Бербатов в идеалния отбор на седмицата

галерия:

Страхотното попадение на Димитър Бербатов във вратата на Арсенал продължава да му носи позитивни отзиви от страна на световните медии, като българският нападател на Монако бе включен в идеалния отбор на седмицата на Шампионска лига в класацията на ESPN.

Френският клуб спечели с 3:1 на "Емиратс" и се превърна във фаворит за класиране на 1/4-финалите, а Димитър Бербатов отбеляза втория гол за своя тим след отлична контраатака на "монегаските".

Още двама съотборници на Бербатов попаднаха в идеалния отбор на медийния гигант - Аймен Абденур и Жофри Кондогбия, а "компания" на българина в предни позиции правят имена като Лионел Меси, Луис Суарес и Марко Ройс.

Ето и какво написа ESPN относно включването на Димитър Бербатов в идеалния отбор за седмицата в Шампионска лига:

"Ако трябваше да се избере един определен момент от този кръг на Шампионска лига, то това би било попадението на Димитър Бербатов във вратата на Арсенал. Ленивият българин дразни мнозина със стила си на игра, но неговият гол за 2:0 в полза на Монако бе истинско удоволствие, дори и само защото той остави изстрела си към вратата за последния възможен момент, докато трима бранители на Арсенал се приближаваха до него".

4134460

На вратата в идеалния отбор на ESPN е поставен Джо Харт (Манчестър Сити), докато в отбрана са избрани Жорди Алба (Барселона), Емир Спахич (Леверкузен), Аймен Абденур (Монако) и Стефан Лихтщайнер (Ювентус).

Съотборникът на Бербатов в Монако Жофри Кондогбия и звездата на Ювентус Пол Погба са предпочетени в халфовата линия, докато Марко Ройс (Борусия Д), Лионел Меси и Луис Суарес (Барселона) са наредени в близост до българския таран на Монако.