Официално: Рома привлече нов нападател от ЦСКА (М)

галерия:

Руският шампион ЦСКА (Москва) потвърди на официалния си сайт, че нападателят от Кот д'Ивоар Сейду Думбия вече не е съотборник на българския национал Георги Миланов и е осъществил трансфер в Рома.

Контрактът на голмайстора е до юни 2019-та година, като по непотвърдена информация, сумата за правата му е 14.4 милиона евро, а вконтракта са добавени клаузи, според които ЦСКА може да получи допълнително 1.5 милиона.

От руския шампион пожелаха успех на вече бившия си футболист, който от 2010-та досега има 61 гола в 95 мача с фланелката на московските „армейци“. В момента той е част от националния отбор на Кот д'Ивоар за турнира за Купата на африканските нации и едва след края му ще премине задължителните медицински прегледи.

По-рано през съботния ден генералният директор на ЦСКА Роман Бабаев потвърди пред руски медии, че трансферната сума за Думбия е малко повече от 14 милиона евро.

С неговото привличане Рома намери заместник на продадения на Милан италиански голмайстор Матия Дестро, като в същото време най-вероятно няма да опитва повече да уговори бразилския стрелец на Шахтьор (Донецк) Луис Адриано.