Робен: Най-после нещо различно от Арсенал

галерия:

снимка: БТА/AP

Байерн (Мюнхен) изтегли сравнително лесен жребий за осминафиналите в Шампионска лига – украинския гранд Шахтьор (Донецк). При положение, че сред потенциалните съперници на баварците бяха италианския и френския шампион Ювентус и Пари Сен Жермен, перспективата да играят с Шахтьор не е толкова тежка за Хосеп Гуардиола и компания.

"Шахтьор е добър жребий и ние сме фаворити. Но трябва да изиграем двата мача с голям респект. Шахтьор направи много добри мачове в груповата фаза. Това без съмнение е нов опит за нас", каза президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Можеше да бъде и по-лошо, но внимание. Донецк е един силен отбор. Трябва добре да анализираме съперника и да бъдем концентрирани. Ако е така, ние трябва да продължим", сподели френската звезда на тима Франк Рибери.

"Мисля, че е добре и най-после нещо различно от Арсенал /смях/. Но трябва да внимаваме, те имат няколко бразилци с много добри качества. Анализът на тяхната игра и концентрацията ще направят разликата", заяви Ариен Робен, визирайки факта, че през последните два сезона баварците играеха именно срещу "артилеристите".