Без играчи на Лудогорец в отбора на седмицата в Шампионска лига

снимка: uefa.com

Футболисти на Лудогорец не успяха да попаднат в идеалния отбор на кръга от Шампионската лига.

Официалната страницата на надпреварата във Фейсбук публикува 11-те най-добри играчи по постове след изиграването на всичките 16 срещи от петия кръг на груповата фаза.

Българският Лудогорец направи престижно равенство с тима на Ливърпул в София след 2:2.

Въпреки добрата игра на Дани Абало и Върджил Мисиджан нито един от двамата не е попаднал в идеалния тим на кръга.

Нападението на идеалния тим определено е атомно след като Серхио Агуеро оглавява атаката. Аржентинският стрелец наказа грешките на Байерн (М) след като отбеляза три гола за победата с 3:2.

Компания в атака му прави неговия сънародник Лионел Меси, който отбеляза три гола на АПОЕЛ (Кипър) и по този начин стана номер 1 при реализаторите в историята на Шампионската лига.

Третият нападател в схемата на УЕФА е Марио Манджукич. Хърватският таран започна да намира себе си в Атлетико (Мадрид) и неговите три гола помогната за класирането на тима в следващата фаза след победа с 4:0 над Олимпиакос.

Изненадващо на вратата на най-добрите 11 е третия вратар на Арсенал Емилиано Мартиес, който не разочарова изобщо Арсен Венгер и се отблагодари като не допусна гол за победата с 2:0 над Дортмунд.

Защитната линия пред вратаря е изградена от Аймен Абденур (Монако), Шансей Мбемба (Андерлехт), Микел Сан Хосе (Атлетик Б) и Хуанфран (Атлетико М).

В халфовата линия попаднат Ектор Еререа (Порто), Сеск Фабрегас (Челси) и Нани (Спортинг).

4126266