3 късни гола = 20 милиона лева за Лудогорец

снимка: ludogorets.com

С 3 гола в последните секунди Лудогорец заработи над 20 милиона лева за 3 месеца.

Ударът с глава на Георги Терзиев в 88-ата минута срещу Ливърпул донесе 2:2 в София и остави в играта за Лига Европа тима от Разград.

Шансовете са илюзорни и минават през сложни сметки и кошмарно гостуване на стадион „Сантяго Бернабеу".

С гола на Терзиев калкулаторът прибави 1 милион лева към приходната част от есенния бюджет. Толкова се полагат от наградния фонд на УЕФА за точка в груповата фаза на Шампионската лига.

Късните голове са патент на Разград. На 27 август в 90-ата минута бразилецът Вандерсон вкара на Стяуа за 1:0 в баража за влизане в турнира на богатите. После дойдоха спасените дузпи от Козмин Моци и голямата награда - 8,6 милиона евро за място в Лигата.

Още по-късен, в добавеното време, бе изстрелът на Йордан Минев във вратата на „Базел" (1:0), който бе на стойност 1 милион евро (за победа по тарифите на УЕФА).

С трите късни гола за 3 месеца Лудогорец заработи около 21 милиона лева. Вероятно приходите от над 120 000 продадени билета за четирите домакинства на „Васил Левски" тази есен носят поне още 4-5 милиона лева. Колосални суми за родния футбол.

Ако Лудогорец стори чудо подобно на възкресението на Христос като бие в Мадрид, със сигурност отива в Лига Европа, без значение от резултата в другия мач.

"Труд"