Грандиозен скандал с капитана на Ливърпул преди Лудогорец

Името на капитана на Ливърпул Стивън Джерард бе замесено в грандиозен скандал, информира най-големият таблоид на Острова - “Сън”.

Случаят няма нищо общо с футбола, но представя Стиви Джи в доста негативна светлина. Английският национал е станал жертва на изнудване точно преди решителния мач с Лудогорец в Шампионската лига.

Става въпрос за компрометиращ видеозапис на Джерард, за който бившият полицейски служител Хелън Джоунс признава, че се е сдобила, докато не е била на работа и на който се вижда как капитанът на Ливърпул участва в уличен бой.

Инцидентът се разиграва в бар, близо до дома на Джерард, а в мелето вземат участие футболистът и негови приятели и чужда компания. Според намерения запис, Стиви Джи по скоро е бил умиротворител, отколкото деен участник в боя.

След като записът се е озовал в Хелън Джоунс, Джерард е получил писмо със заплахи, че филмът може да се появи в публичното пространство, ако той не изпълни определени условия.

Г-жа Джоунс първоначално отричала всичко, но след това била разкрита. Оправданието ѝ боли, че не е имала намерение да изнудва капитана на Ливърпул, а да го предупреди като приятел.

В крайна сметка се оказало, че Джоунс е откраднала записа от охранителните камери с ясното намерение да изнудва с него известния футболист. Според "Сън" утре ще бъде дадено началото на дело срещу бившата полицайка.