Гуардиола: Доминирахме над Сити, но загубиме заради 2 грешки

снимка: БТА/AP

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че е останал доволен от представянето на своите футболисти, въпреки загубата с 3:2 в последните минути от Манчестър Сити на “Етихад”.

Баварците останаха с човек по-малко на терена след едва 20 минути игра, след като Мехди Бенатия получи директен червен картон за груб фаул срещу героя на “гражданите” Серхио Агуеро, който отбеляза и тритегола за победата на Сити.

“Много съм горд, че дойдох в Англия и отборът ми игра с Манчестър Сити, който е един от най-добрите английски отбори, а бяхме и 10 на 11. В крайна сметка футболът е удоволствие и футболистите ми правеха точно това”, коментира Гуардиола.

“Стараехме се да играем с топката колкото се може повече, за да можем да си почиваме, с оглед численото превъзходство на съперника. Не можехме да бягаме, както и да почиваме, когато топката беше тяхно притежание. Ако им бяхме позволили да владеят топката, то щяхме да се самоубием, защото Сити разполага с опасни играчи като Насри, Агуеро, Милнър, Навас”, обясни Пеп.

“Доминирахме в мача, но направихме две грешки, което се случва и на това се дължи и загубата ни. Тъжно ми е за играчите, които не заслужаваха да загубят днес. Те играха страхотно”, добави испанският специалист.